[QUOTE=meninblack]
אני לא אשכח איך לפני יותר משנתיים הייתה לי ידידה עם סיכוי גבוה לזיון (בדיעבד - סיכון גבוה לזיון....). יום אחד אני הולך אליה הבית והיא בחורה בלגניסטית ואני רואה את התחתונים שלה כולם הם הפרשות שכבר נהפכו לקרטון על התחתונים מרוב שהתייבשו. (למה אתה מחטט בסל הכביסה של בחורות ??? אוהב את הריח, אהה???.....)
אני כל פעם חושב לעצמי, איך בחורה לא מרגישה שיש לה ריח מהכוס??? (ואתה מרגיש את הריח שיש לך בביצים???) למה לא לשטוף את הכוס כל כמה שעות עם מגבון לח??? (מגבון מנקה רק מבחוץ. לניקוי יסודי דרושה מברשת בקבוקים....)
יצא לי להכיר בחורות שהיו מסתובבות בתיק עם חבילת מגבונים וכל פעם שהיו הולכות להשתין או אפילו כל כמה שעות היו נכנסות לשירותים ומנקות את האזור.
נשבע לכם שאחרי שקורה לי מקרה כזה (למזלי אישתי חבל על הזמן נקייה שם אז אין לי בעיה) אני פשוט לא רוצה לזיין בכלל. (ככה אלוהים תכנן להוריד לנו קצת את היצר...)
[/QUOTE]
ועכשיו קצת ברצינות:
אף אחד לא מרגיש את הריח של עצמו ! הוא פשוט מתרגל אליו (ויש גם הסבר יותר פיזיולוגי הקשור בתכונות מנגנון הריח שלנו, אבל לא כאן המקום).
נסה לבדוק אם אתה מרגיש את ריח הפה של עצמך. אפילו כיסוי הפה בכף היד, ונשיפה להכוונת האויר אל האף לא תעזור.
רוב הבנות לא מודעות לריח הרע, אלא אם הוא קיצוני. אף אחד אחר גם לא מעיר להן על-כך.
תעביר אצבע בקו התפר בין הביצים לירך ביום קיץ שגרתי ותקרב לאף - ותבחין שנודף ממך ריח של חיה מתה...
את הריח הזה ניתן להסיר במים וסבון (לכן היא שולחת אותך להתקלח לפני הזיון).
אצל נשים - מקור הריח הוא בתוך הנרתיק הלח והחמים, שהוא מצע גידול נפלא לפטריות וחיידקים, ואלה גורמים לריח רע, כאשר הם משגשגים. את פנים הנרתיק יותר מסובך לנקות, ואם יש בעית פטריה - הריח נשאר, או חוזר תוך דקות. בד"כ טיפול חד פעמי במשחה אנטיביוטית (אגיסטן) פותר את הבעיה.
חוץ מזה - הנרתיק באופן נורמלי מפריש נוזלים לאיטו... כל אחת והקצב שלה. בשביל זה המציאו את התחבושות ההגיניות. גם נוזלים אלו הם מושא להערצתם של חיידקים ופטריות, ובעת שאלה עוסקים בפירוק וניצול החומרים האצורים בהפרשות, נוצרים חומרי ביניים המדיפים ריח רע (כפי שקורה בזיעה בבית השחי. לזיעה טריה אין ריח רע, אולם זיעה השוהה בבית השחי, בתנאים של מיעוט חמצן, ומפורקת ע"י חיידקים - מדיפה ריח רע).