[QUOTE=Cyborg]
בנושא הזה יש כל כך הרבה טעויות רווחות, גם לטובה וגם לרעה, ואני אנסה לנפץ פה כמה מיתוסים, כשלדעתי חלק מהעובדות והנתונים ידהימו את רובכם:
(הערה: אני כותב פה מתוך הזיכרון על סמך מאמרים שיצא לי לקרוא בעבר, אז חלק מהמחלות לא תוזכרנה בשם שלהם, וגם מספרים מדויקים כמעט לא יוזכרו).
א. HIV איננה מחלת המין היחידה שנחשבת לחשוכת מרפא. אחת מהמחלות האחרות, שאני לא זוכר את שמה כי היא לא זוכה לאותם "יחסי ציבור" כמו HIV, היא גם חשוכת מרפא. זה נשמע מדבריך כאילו אתה ממעיט בערכה...
ב. HIV לא בהכרח גורם למוות. אבל זה יגרום לך להיות בודד כל חייך,
ג. יש מחלות מין אחרות שעלולות לגרום למוות, כמו למשל HPV שאם תדביק בה את בת זוגך, יהיה לה סיכוי לגמרי לא נמוך ללקות בסרטן הרחם, שרבות מהחולות בו מתות.
ד. קיימת מחלוקת עצומה בקרב הרופאים והמדענים לגבי הקשר בין HIV ל-א-י-י-ד-ס (האתר לא מאפשר לכתוב את המילה הזאת ללא מקפים, ומחליף אותה במילה HIV), והאם בכלל קיים א-י-י-ד-ס. בכל מקרה, כמעט כל חולי ה-HIV שהולכים לעולמם, נפטרים ממחלות אחרות, וחלק מהמחלוקת היא האם זה היה קורה להם גם ללא ההידבקות ב-HIV. אגב, בעבר מישהו הביא לפורום לינק לסרט נפלא על הנושא. אני מאמין שבעזרת מנגנון החיפוש תצליחו למצוא את הסרט במהירות.
לנשא HIV אין מערכת חיסונית והוא פגיע יותר, והוא בעצם כמו דג מדמם בים של כרישים רעבים, זה רק עניין של זמן עד ש...
ה. הסיכוי להידבק ב-HIV מנשא/נשאית הוא אפסי; סדר הגודל עומד בערך על 1 למאה שנשא ידביק אישה בריאה, ובערך על 1 לאלף שנשאית תדביק גבר בריא. מדובר באקט ממוצע, וכמובן שאקט סוער יותר מגדיל את הסיכון, ואילו אקט רגוע יותר ו/או קצר יותר מקטין. יש אפילו זוגות נשואים, שהתברר שאחד מבני הזוג נשא את המחלה במשך שנים ולא הדביק את השני. וזה לא בגלל שהם התנזרו ממין (זה עם זו) מאז נישואיהם...
ב-ס-ד-ר ואיך זה מסביר את שעור ההידבקות הגבוה?
ו. עם זאת, יש להזכיר שביחסי מין הומו-סקסואליים הסיכון להידבק גבוה הרבה יותר. אתה יודע למה?? כי הם מקיימים מין אנאלי,שהסיכוי להדבקות בו הוא גבוה 1ל-1 לפי מה שקראתי במאמר ,מין מסוג זה לא יחודי רק להומואים.
ז. למרות שתאורטית ניתן להידבק ב-HIV מיחסי מין אוראליים, בהיסטוריה הרפואית לא ידוע אפילו על מקרה אחד שבו ברור שזה קרה. או במילים אחרות, הסיכוי למות ממטאוריט גבוה הרבה יותר (נדמה לי שלפני כשנה כמה רוסים מתו ממטאוריט תועה). או לנהוג בכביש ולהיפצע קשה מפרה שנפלה עליך (אני מכיר מישהו שזה קרה לו בכבישי הצפון). אל תתנדב להיות הראשון
ח. יש אנשים המחוסנים נגד HIV, שלא משנה מה יקרה להם, הם לעולם לא ידבקו בנגיף הזה; עם זאת, עד כה לא הצליחו לפתח חיסון נגד HIV. למעשה, חוץ משני מדענים שדיווחיהם שנויים במחלוקת, אף אחד לא הצליח אפילו לבודד את נגיף ה-HIV (הערה: לדעתי האישית, זריקת IVIG בכל חצי שנה, תחסן אחוז גבוה מהאוכלוסיה נגד HIV. אך למיטב ידיעתי זה לא נוסה מעולם). קונספירציות ותיאוריות לבנץיים צריך להזהר שבעתיים במיוחד מקוקס ומשוכני תמ"י
ט. לעומת זאת, הסיכוי להידבק בכל אחת ממחלות המין האחרות, ללא יוצא מן הכלל, גבוה מאוד. יש אף מחלות שהסיכוי להידבק בהן באקט ממוצע עם נשא/ית, מגיע ל-50%! (בהשוואה ל-1% ול-0.1% במקרה של HIV, בחלוקה לאישה מגבר וגבר מאישה).
הנתונים שלך ממש לא נכונים, מספיק מגע של הזין עם רקמה רירית של נשא וזה מדבק,
י. קונדום, גם מהאיכות הגבוהה ביותר, לא מונע הידבקות במחלות האחרות (שאינן HIV).
יא. יחסי מין גורמים להידבק במחלות רבות שאינן מחלות מין, כמו למשל שפעת. , מה אתה רוצה להגיד בזה?אז אל תזדיין עם מישהי שהיא מנוזלת ושמתעלת
יב. ואל תזלזלו באותן "מחלות אחרות שאינן מחלות מין"; חלקן נחשבות למסוכנות. מסכים ביותר
יג. קיימת יחסי מין ועבר זמן רב ולא קרה כלום? זו לא סיבה להיכנס לשאננות; בחלק ממחלות המין, הסימפטומים עלולים להופיע גם כעבור חודשים רבים, ובמהלך הזמן הזה תדביק רבות מהפרטנריות שתכנס איתן למיטה. בתום לב, כמובן; הרי אין לך בכלל מושג שאתה נושא מחלה כלשהי.מסכים ביותר
יד. עברו שנים ולא קרה כלום? אפילו זו לא סיבה להיכנס לשאננות, כי יכול להיות שאתה נשא. למעשה, ברוב מחלות המין אפשר להישאר נשא במשך כל החיים בלי לעבור למצב של חולה.מסכים ביותר
טו. רוב ההידבקויות במחלות מין מתרחשות כתוצאה ממגע עם נשא/ית ולא כתוצאה ממגע עם חולה, והסיבה לכך ברורה: במקרה של חולה, הסימפטומים בולטים (אם כי לא בכל מחלות המין, בחלקן תתקשו לגלות שהפרטנרית שלכם חולה), ולכן נמנעים מקיום יחסי מין עם אותו/ה חולה. לעומת זאת, אצל נשא אין סימפטומים. למעשה, במקרים רבים הנשאים עצמם לא יודעים שהם נשאים.מסכים ביותר
טז. קצת פחות קשור לנושא: בשנים האחרונות הושקע כסף רב במחקר של שימוש מבוקר בנגיפי HIV (שכאמור אין עדיין אפילו שיטה לבודד אותם) כדי למגר סרטן, ויש כבר אפילו מספר מקרים של חולי סרטן שנרפאו מהסרטן באמצעות HIV. ובכלל, מדובר בשתי מחלות שהדעה הרווחת היא שתוך כ-10-15 שנה תמוגרנה, בתנאי כמובן שלחולה (או לביטוח הרפואי שלו) יהיה הממון הרב הנדרש לשיטות החדישות שמפותחות בימים אלו נגד הסרטן וה-HIV. שוב תאוריות דמיוניות
לסיכום:
מומלץ מאוד להיזהר. ולא בגלל HIV, אלא בגלל המחלות האחרות, שהסיכוי ללקות בהן גבוה בסדרי גודל, וחלקן מסוכנות כמעט כמו HIV.
[/QUOTE]
בקיצור קונדום הוא ידידך הטוב ביותר, בכל מגע מיני באשר הוא, ובמקרים קיצוניים יד ימין...
ותיקק2013-08-31 14:11:15