38
על ידי גבינט
נדב,
כלכלית, הכי משתלם לקחת רק מזומן - אבל בפעמיים האחרונות שהייתי שם עשיתי כמוך, כלומר 1000 דולר מזומן, והשאר בכרטיס ויזה נטען מהדואר.
עכשיו תקשיב טוב,
קודם כל, המרות אתה עושה רק בסניפים של בנקים רשמיים ולא בציינג'ים, תאמין לי בשביל הסיכוי של אחת למליון שיהיה לך שטר מזוייף (ובינינו אתה ישראלי- שמוכר לא יקבל ממך שטר כי הוא מזוייף אתה גם לא תאמין לו, ומשם הדרך למשטרה קרובה...)- זה פשוט לא שווה את הסיכון.
אגב הבדל במונחים ישראלים הוא זניח, נגיד על שטר של 100 דולר, תוכל לקבל עוד 5 ש"ח 050-60 באט) בערך יותר בציינג' הפרטי - לא משהו ששוה להסתבך בשבילו.
בעיקרון בגלל התחרות, אין כמעט הבדלים בין סניפי הבנקים בשער ההמרה - והבשורות הטובות בשבילך- מאחר ובבנגקוק ישנה מתיחות פוליטית, שער הבאט נחלש, ואם לפני חודשיים היית מקבל על כל 100$ 3100 באט, כיום תקבל 3250 בערך.
לגבי הויזה הנטענת, לכל משיכה יש עמלה של בערך 180 בהט (מטורף- 20 ש"ח), כך שתחשב מראש את המשיכות שלך, כמובן שאם אתה מזמין כרטיס טיסה מפאטאייה/ בנגקוק לפוקט, או מבצע רכישה גדולה, עדיף להשתמש בכרטיס ולחסוך עמלת משיכה.
ודבר אחרון- תשאיר תמיד מה-1000 דולר שלך 100 דולר במזומן שאותם תבזבז רק בסוף הטיול, למקרה שתהיה לך בעיה עם הויזה.
וסתם אנקדוטה- פעם אחת שמשכתי באחת בלילה עם הכרטיס הנטען, ירד מבול, ו-2 מטר ממני עמדה כוסית-על שלקחתי ממועדון (אחרי שלילה קודם רציתי אותה והיא היתה תפוסה שם עם מישהו אחר- והיא אחד הזיונים היותר טובים שהיו לי שם...), אקיצר לקחתי את הכסף, ושכחתי לקחת מהמכונה את הכרטיס- והוא נבלע...
למחרת ךא מצאתי את הכרטיס, לא זכרתי איפה הוא, ואכלתי סרטים מה קרה, אם היא גנבה ממני, אם איבדתי אותו עוד לפני שפגשתי אותה, וזה היה בדיוק ששלחתי אותה לסידורים עד שתחזור אחרה"צ (היחידה שלקחתי יומיים רצוף - שדיים 34DD) .
אקיצר עשיתי בירורים בשני מקומות שזכרתי שהייתי בהם יום קודם, ושני בעלי המקומות (מסעדה וחדר אינטרנט) היו רואים אותי כל יום והיו אמינים אמרו לי שהם לא מצאו כרטיס כזה- וואללה האמנתי להם.
מיאוש הלכתי לבנק שממנו משכתי ערב קודם - וואללה הם היו מקצוענים, ביקשו ממני פרטים של הכרטיס (והיה לי צילום שלו - חובה לצלם), + נתתי להם עוד איזשהו פרט שמופיע עליו, אמרתי להם מאיפה משכתי, והם הלכו, כיבו באמצע היום את המכשיר, פתחו אותו, ואחרי 10 דקות של בירורים קיבלתי אותו חזרה...
ככה שיש גם אנשים טובים + מקצוענים בתאילנד.
ואגב, רוב הבחורות לא יגנבו ממך, אבל אל תעמיד אותן בפני הפיתוי ...גבינט2013-12-27 02:07:23