גבניט יצאתי משם עם שק אשכים מלא ואכזבה מהתימחור השיקרי של הצפון היפה...אכן צפון יפה אבל צריך לטייל שם עם רכב או אופנוע בצורה עצמאית.
ישראלים בצפון שפגשתי הם היו החבר'ה שגרים שם ומכירים את השטח והזונות ולא ממש החבר'ה שהייתה רוצה לטייל איתם או לבלות..חבורה של נחשים.
תיירים ישראלים זה נחמד ולא יותר מזה , אני הייתי מנסה לתפוס חבר'ה אירופאים ולא רק בגלל הבנות, שוב בחבורה של אירופאים אם אתה לא נראה טוב אין לך סיכוי.
תיירות בפאטייה והסביבה:
1.אכן יש מה לדגום שם ונתחיל מהגן הצף (לא הייתי בו) שאומרים שהוא נחמד אבל לא מדהים.
2.יש איפשהו דולפנריום, לא יודע מה מצבו.
3.יש גן חיות, כשעה-שעתיים נסיעה מהעיר , מכיל טגרסים, תנינים ומופע של שניהם, וגם חזירים שמנים שעושים חשבון פשוט תמורת אוכל כמובן, די משפיל את החיות במיוחד כאשר רואים את המצב של גן החיות והיחס שהם מקבלים.
3.ניתן לעשות אומגה למרות שהבנתי שבצפון (איפה שעשיתי) עדיף, בגלל הגובה.
4.ניתן לקנות סיור לקמבודיה שנמצאת במרחק כמה שעות מפטאייה בכל דוכן תיירות,מומלץ לבדוק בכמה, כדי להוריד מחיר.
5.ישנו סיור לאי שנמצא בקרבת העיר (שמו גולן כמדומני) ואומרים שהוא לא מזוהם כמו הים של פאטייה שמכיל את כל הביוב של העיר, ניתן לעשות שם צלילה (לא מדהים) ושייטת, בשביל זה עדיף להגיע לאיזור האיים בצד השני של תאילנד.
6.יש מקדש הינדי (יותר קרוב לדת בודהיסטית-ההודית מאשר לדת התאילנדיתי למרות שזו אותה דת אבל זרם אחר) בצפון העיר, לא היית אבל אמרו שהוא יפה.
7.יש גם סיור על פילים ומטווח אם זה מעניין אותך.
8.לא מעט קניונים ושווקים לקניות ובמחירים די זולים לעומת שאר תאילנד, יש תחרות יש מחירים טובים (שלא כמו בארץ).
9.לא יודע אם זו אטרקציה רגילה אבל מסאזים בזיל הזול לעומת שאר תאילנד אפילו. לא לפספס למרות שחלקם הגדול יכולים להכיל בום בום, אבל יש כאלה שהם רגילים לגמרי כולל ספא וטיפולים.
יש לזכור שנסיעה של שעה מהעיר המטונפת פאטייה לכיוון קמבודיה עדיין ניתן לראות טבע בתולי אבל לא כמו בצפון ההררי או איזור האיים המדהים.
אטרקציות יש בכל תאילנד, הן די דומות ולפי היכולות הגאוגרפים של המקום, רק המחיר משתנה, לכן גם בבית זונות הכי גדול אתה יכול למצוא אטרקציות "נופש" רגילות.
לפי ננסיון שלי אחרי שבוע בעיר לא תרצה שום נופש רגיל כי לא יהיה לך כוח מכל הזיונים וגם לא תרצה לבזבז כסף על "טיול" כאשר בכסף הזה אתה יכול לחגוג על כוס חם של תאילנדית
עצה אישית, לא שלא כתבתי כאן מספיק, תסע בלי לתכן אטרקציות אלא תגיע ואחרי כמה ימים תתחיל להשקיע את הזמן הדרוש בחיפוש מה יש ומה אתה רוצה, כי טיולים רגילים יש שם כל יום כמה פעמים ביום ואם לא הספקת היום תמיד יש מחר.