כ מה ההבדל בין חמאס ו...חומוס ? - דף 2 - סקס אדיר

מה ההבדל בין חמאס ו...חומוס ?

11
אין יותר מידי מה לחשוב במקרה הזה, הקומיקאי ראיין, יש להניח, עשרות אם לא מאות סטודנטים ומתוך כל הראיונות- הוא בחר את המרואיינים עם התשובות המופרכות ביותר, אכן תשובות הזויות ומפחידות משהו, אבל, שוב רק הנחה, אלו שענו נכונה נערכו החוצה מהסרטון.

אם נסתובב ברחובות ת"א ונשאל אנשים מה משמעות ראשי התיבות "UCLA" כמה ידעו את התשובה מבלי לגלוש באי פון?

קישור לאתר הפרטי שלי:

12
ערבה היקר,

אין פה שאלה של אומץ להתמודד עם הבעיה, כי לא אנחנו אלה שצריכים להתמודד עם הבעיה. יש מספיק גופים ישראלים שעושים "הסברה" בארצות-הברית ובארצות אחרות.
הבעיה היא של אותם סטודנטים, כמו אותה סטודנטית למשל שרוצה להיות נציגה באו"ם.

האמריקאים - ובעיקר הדור הצעיר שלהם - ידועים בצרות המוחין שלהם וזו רק דוגמה אחת קטנה לכך. הם לומדים ויודעים רק את מה שנוגע להם ואת מה שהם צריכים לאותו הזמן.

היתה פעם תוכנית בטלוויזיה (אולי היא עדיין קיימת, אין לי מושג) עם ג'יי לנו ופעם בשבוע היה לו קטע בתוכנית שבו הוא היה יוצא לרחוב ומראיין אנשים בנוגע לכל מיני שאלות טריוויאליות לחלוטין.
ברוב הפעמים הוא לא היה מחזיק מעמד ופשוט צוחק להם בפרצוף.

13
[QUOTE=ערבה אנושית]אין בכם טיפת אומץ להתמודד עם הבעיה?
מיד כולכם ברחתם לחומוס כדי לא לחשוב?

עכשיו בטח תתקיפו אותי במקום הגועל נפש שך סטודנטים באוניברסיטת UCLA?

מדובר כביכול על צמרת אינטלקטאולית - וזה הרמה.
[/QUOTE]

מר אנושית שלומות.

מה הקשר לאומץ פה. אני מניח שאם תסקור סטודנט ממוצע באונבסריטה רוסית , כדוגמא, בשאלות על נושא ההסטוריה של קונגו, או לגבי דקויות הסיכסוך שבין שבטי ההוטו והטוטסי , לא תגלה הברקות אינטלקטואליות וידענות יתר שמעבר למסכנים מ UCLA.

קודם כל כדאי שתפנים אתה: למרות מה שמקובל לחשוב אצלנו ישראל אינה מרכז העולם, איננו כה חשובים כפי שאנו מתימרים להיות, אחרים אינם ממתינים בשקיקה להריח כל נפיחה תקשורתית שאנו מספקים, וישנם ציבורים רבים על הפלנטה הזאת שלא ממש יודעים כמעט דבר - אם בכלל - אודותנו כי אין לנו שום משמעות יום-יומית עבורם. אין זה בהכרח מעיד משהו על רמתם האינטלקטואלית.

ואם כבר דנים בנושא, הטיפוס היומרני עם הכובע טעה והטעה. בעירק נערכו בחירות דמוקרטיות לפרלמנט ולממשלה, ולכן, לפחות על הנייר , עירק היא דמוקרטיה נוספת במזרח התיכון.

נ.ב: הקיבה היא דרך מענגת במיוחד להכיר תרבויות אחרות. נא אל תפסול אותה במהרה.
רימינג מעשי2011-01-11 18:01:53

14
מירב,
יש הבדל מהותי בין ידע מה זה UCLA ומצב במזרח התיכון עם המשטרים במדינות כמו אירן וסוריה.

יש ידעה של מידע ויש ידע של ערכים.

ידידי אוסקר ווילד הוא איש ערכים מובהק (כמוך, שאת יודעת כמה אני מעריך אותך). אני בטוח שמטרתו לא הייתה הפגנת בורות של סטודנטים באונוברסיטה יוקרה, לא במקרה הוא כתב " עצוב" אבל אני לא דברו.

אל גועל נפש של "אינטלקטאלים" מערביים אני יכול לדבר ולספר המון, אבל לה פה המקום.

אני גם אוהב חןמוס דרך אגב. אני תמיד מנסה לשכנע את בתי שבאה לבקרה לשבת איתי בחומוסיה בדיזנגוף ולא בבית קפה שהיא אוהבת.

15

ערבה אנושית

אני בילתי פרקים נירחבים בחיי בארה"ב
תקופה בזמן היסודי, תקופה בזמן התיכון, ואף סיימתי את התואר האקדמי שלי שם , אז סמוך עלי שאני יודע דבר או שניים על המדינה הזאת מניסיון אישי שהוא מעבר כל סוג של כתובים או דיווח תקשורתי. נראה לי שאתה מערבב בין ערכים ,שהם בבסיסם מורה נבוכים להתנהגות אנושית, לבין ידע, שהרבה ממנו הוא פונקציה של רלוונטיות. הדעה הפולטית של שנינו לגבי הסיכסוך הישראלי/פלסטינאי אינה רלוונטית עבור מי שעבורו חמאס וחומוס נתפס אותו הדבר. ידע הוא שעמד פה על הפרק ולא ערכים. אך אם כבר רמזת לגבי ערכים: אני מניח שגם אני, גם אתה, וגם אותם סטונדנטים אמריקאים המשיכו בחייהם בזמן ששבטי ההוטו והטוטסי באפריקה בצעו רצח עם אחד בשני, לכן מי אנו כי נלין על מוסר כשהדבר נוגע בנו.

כשהייתי רך בשנים, גם אני בזתי לאמריקאים ככלל. לבסוף התפקחתי, לאחר שגיליתי כי גם במקור התרבותי ממנו יוצקתי אני קיימת בורות . ערבה, אני חושב שאם תהיה הוגן עם עצמך, תמצא ליקויים רבים ובורות גם בקרב המתימרים לאינטלקט בתרבות ממנה יוצקת אתה ושהוא לא פחות חמור מהמפגן של אותם סטודנטים. אם כבר לבוז לאינלקטואל זה או אחר, לפחות עשה זאת על בסיס אישי ולא סוציולוגי או דמוגראפי.
רימינג מעשי2011-01-11 18:11:05

16
את כנראה צודקת.

[QUOTE=זונה מאושרת]אין יותר מידי מה לחשוב במקרה הזה, הקומיקאי ראיין, יש להניח, עשרות אם לא מאות סטודנטים ומתוך כל הראיונות- הוא בחר את המרואיינים עם התשובות המופרכות ביותר, אכן תשובות הזויות ומפחידות משהו, אבל, שוב רק הנחה, אלו שענו נכונה נערכו החוצה מהסרטון.

אם נסתובב ברחובות ת"א ונשאל אנשים מה משמעות ראשי התיבות "UCLA" כמה ידעו את התשובה מבלי לגלוש באי פון?

[/QUOTE]

17
כמובן שצודק ידידי ערבה אנושית, אמנם כתבנו על חומוס אך לא התכוונו למסטר שף, ואף רמתם של
הסטודנטים באוניברסיטת UCLA מעניינת אותנו כשלג דאשתקד.

אותנו מעניינת כמובן תדמיתה של מדינת ישראל העכשווית,תדמית שנשחקה עד דק, תדמית שמושפעת

מהקונפליקט הישראלי פלסטינאי, ממלחמות עקובות הדם באזורנו, ישראל נתפסת כאיום מספר אחד

לשלום העולם.

ראו כיצד נתפסת תדמיתן של מדינות בעולם, גרמניה מדינת יעילות, אטליה רומנטית, צרפת אופנתית,

הודו רוחנית, לעומת ישראל המתקשרת למדינות דוגמת אירן, עירק, סרביה, בוסניה וכו' שמתקשרות

עם הרס ושפיכות דמים.

הוסיפו לכך את הפעילות הגזענית של בית המחוקקים, מכתבי הרבנים והרבניות, הקמת מחנות מעצר

לזרים, חורבן טוטלי של יחסי החוץ, התחמקות מתהליך השלום, ותקבלו את הפנים "היפות" של המדינה.

לכן רימינג מעשי כתבנו עצוב.

בגמילה

19
[QUOTE=אחים שלו גברים]אוסקר ווילד, התחמקות מתהליך שלום לא קצת נסחפנו? בשביל תהליך שלום צריך 2 צדדים שיהיו מעוניינים בו.
אבל למה לנו להכניס ראש בריא למיטה חולה.
[/QUOTE]

תמיד אהבתי את השנינות שלך. אבל זאת הבדיחה הכי מצחיקה שכתבת.

ומה עם ברק, קיימף דויד ואינטיפדה אל אקצה שתוכננה לפרטים מראש?

אבל אתה צודק, זה לא פורום לפוליטיקה.

לא הגבתי בכלל להודעה של אוסקר ווילד למרות שמסכים איתו לחלוטין.

אבל שראיתי איך היהודים כמו תמיד בורחים מלהתמודד עם המציאות הקשה - מעדיפים לדבר על חומוס - רק אז הגבתי.

אני איש שלום ואיש חומוס. (בירה עם חומוס וקובה - או סטייק בשיפודיה - זה הבילוי שלי) אבל שונא התנהגות של בת יוענה.

חברי הטוב שלי שהיה חבר מרץ אבל איש יעקרנות לא חתם מכתב התרפסות של פרופסורים שלא יהיה חרם אקדימאי וברומה התווכח עם קהל מפגינים שדרשו יציאה מלבנון בזמן שאף חייל ישראילי לא היה בלבנון.

ידעתי שאם אני אכתוב משהו אז מייד תתחילו לתקוף אותי.

20
[QUOTE=אחים שלו גברים]אוסקר ווילד, התחמקות מתהליך שלום לא קצת נסחפנו? בשביל תהליך שלום צריך 2 צדדים שיהיו מעוניינים בו.
אבל למה לנו להכניס ראש בריא למיטה חולה.
[/QUOTE]
ולכן כתבתי תהליך שלום ולא התחמקות משלום, כי לשלום אולי אין שותפים לתהליך יש גם יש.

(אבל כאן נסחפנו, זה לא פורום לפוליטיקה).

בגמילה
שלח תגובה

חזור אל “פורום חצי צ'אט הזוי - לכל השובבים/שובבות שרוצים פלטפורמה לקשקש”