[QUOTE=momi25]redone.
אני תמיד טענתי שהגיוס הוא זניח.
הרבה יותר חשוב (בעיני) מקצועות הליבה.
אנחנו מפספסים פוטנציאל מוחות גדולים בשל כך.
עכשיו הדרך של קדימה למטה מעולם לא נראית חדה יותר.
עכשיו תורי לתקן אותך: הברית ההיסטורית התחילה עוד עם בן-גוריון (המעמד שנתן לבחורי הישיבה עוגן ב-'חוק טל') ומפלגת מפא"י.
הוא זה שהתחיל עם הפטורים וראשי הממשלות שבאו אחריו הלכו בעקבותיו.
עם כל הכבוד, זה לא התחיל עם בגין... (ההיסטוריה חזקה יותר מהכל, ידידי)
[/QUOTE]
אני ממש לא חושב שהגיוס הוא זניח.
מקצועות הליבה חשובים ביותר, אך הגיוס וחוסר השוויון בנטל כאמירה לאומית הוא אם כל חטאת.
גם בן גוריון הבין שטעה וכתב לרב הראשי יצחק הלוי הרצוג בתאריך 10 נוב' 1958 את הדברים הבאים:
"כשפטרתי לפני 10 שנים בחורי הישיבה משרות בצבא מספרם היה מועט וגם, כפי שנאמר לי אז, היתה זו הארץ היחידה, שבה נשארו לומדי תורה לשמה... המצב מאז נשתנה. בחורי הישיבה רבו. איני יודע אם יש יסוד לאשמה כי יש כאלה שהולכים לישיבה לשם השתמטות. אני רוצה להניח כי אין לטענה זו שחר. אבל אין ספק כי במשך הזמן רבו בחורי הישיבה, ומספרם הגיע לאלפים. בארצות נכר אין הגויים נזקקים למגיני ישראל." והוא ממשיך לכתוב בשפתו על חשיבות ההגנה העצמית והמוסר שבכך. לאחר לכן הוא כותב:
"ולכן הצעתי (לא הוריתי, אלא הצעתי) שבני הישיבה המקדישים כל חייהם ללמוד התורה - ילכו לאימונים בסיסיים של שלושה חודשים, ואחרים - ישרתו בצבא ככל צעיר בישראל."
והוא ממשיך במכתב השכנוע הארוך והמנומק שלו בלשונו העדינה.
מבחן המציאות מוכיח שהחרדים שמו זין על האדון הפריץ והמשיכו לעשות כבשלהם ואת רצונם.
אז מומי, אם אתה רוצה לדבוק בהסטוריה, תדבוק, אבל תהיה מדוייק ואל תציג את מהלכו הפטאלי של בן גוריון כמהלך חד ערכי ונטול פניות והרהורי כפירה.
gunner2012-08-09 22:54:36