אדון ערבה אנושית נכבד,
אבקשך להמנע מלרדת לדרגת רפש. אם זה ימשך כך, אין לי עניין להמשיך בדין ודברים איתך כלל.
קח בחשבון שאני מבין אותך מצויין אך לא מסכים איתך. דרך אגב, יש לי קרובי משפחה הגרים בטווח הקסאמים, ובמקרה אף הכרתי אישית אנשים שגרו בימית ופתחת רפיח. ברשותך, אחדד לך את הנקודה שרציתי להבהיר.
א. המצרים אולי שונאים אותנו, אך השקט שהרווחנו בגיזרה איתם איפשר לנו להקצות משאבים לחיזוק הצמיחה הכלכלית במדינה ולבסס את חוסנה . מצידי שישנאו אותי לעד כל עוד לא יעיזו להעביר טנק אחד את תעלת סואץ בהתאם להסכם השלום.
ב. אינני מתנגד לנוכחות צבאית בלבנון, עזה, או בשטחים אם יש בכך צורך. יש אויב אז נלחמים. אך אינני מוכן לקבל בשום פנים ואופן מצב בו המדינה שלי, כחלק ממדיניות , מיישבת אזרחים בשטחים שהם אינם חלק מהגבולות הבינלאומיים המוכרים שלה.
1. כי זה גורע מהביטחון של שאר אזרחי המדינה. כל ישוב בגדה מצריך חיילים נוספים היושבים שיאבטחו אותם כחלק משיגרת שיטור. לשיטתי, אם כבר מתחזיקים צבא עדיף שכמה שיותר לוחמים ישפרו מיומנויות במקום לעסוק במשימות שיטור ואבטחה. בנוסף, ישובי הגדה מקבלים עודף משאבים הפוגע בעורק התשתיות במדינה הזאת. סע בכביש 4 או בקר בבית חולים ממשלתי ותבין בדיוק על מה אני מדבר. שלא לדבר על רווחה, חינוך , ועוד מקומות בהם מקצצים ללא רחמים. עדיף היה אלף מונים לו כל המתישבים הללו היו מפנים את מרצם לביסוס התישבויות בנגב ובגליל. הממשלה שלך, בראשות ראש ממשלה לחיץ , ממשיכה למרוח את הזמן כדרכה בקודש. אין היא מעוניינית בשלום כי הלכה למעשה היא ממשיכה לשכן תושבים בשטחי הגדה ובקצב מוגבר. איזה אדם הגיוני ישקיע במקום אותו הוא צריך לפנות בשלב כל שהוא.
2. רעיון ארץ ישראל השלמה הוא משנה פוליטית המבוסס ערכית על רקע דתי. הבעיה היא שאף אדם הומנסיט באמת לא יכול לחיות במצב שעל אותו שטח ישנה אוכלוסיה אחת בחזקת אזרחים, ואחרת בחזקת נתינים. זה מה שקורה בגדה בפועל. אם לא תקום שם מדינה פלסטינאית, באיזה שהוא שלב יהיה צורך לאזרח את הנתינים שם ולספח את השטחים רשמית כשטח של מדינת ישראל. איך אומר זאת באופן הכי עדין, לא מומלץ בעליל כי בזאת פרקת למעשה את מטרתה המקורית של המדינה כבית ליהודים , וזאת ללא ירית כדור בודד אחד. עדיף בהרבה גבול מסודר איתם.
רימינג מעשי2011-03-06 22:30:20