בוודאי שלא צריך להעליב אף אחד, ההתנגדות לעיסקה היא לגיטימית, אבל צריך לזכור שכשמחכים כל כך הרבה זמן עם החמאס, סביר יותר שהמחיר לשחרור גלעד יעלה מאשר שירד, ולכן לא נראה לי שבתנאים של היום היה אפשר להשיג עיסקה טובה יותר.
בניגוד אליך, לופין, אני לא חושב שהתקשורת עשתה לציבור שטיפת מוח. בתקשורת יש מובילי דעת קהל, שתפקידם הוא להביא את רחשי הלב של הציבור. היו זמנים ארוכים שבהם לא דיברו הרבה בתקשורת על שליט, עובדה שהמשפחה העסיקה אשת יחסי ציבור. עובדה גם שביבי רוב הזמן התעלם ממאהל המחאה של משפחת שליט שהיה כמה מטרים מביתו, ואפילו לא בא לאחל להם שנה טובה בראש השנה האחרון. אפשר להבין למה הם היו לחוצים וניסו כל מיני תרגילים בשביל להשפיע על דעת הקהל. לגבי איך שאה חושב שהיה צריך לשחרר אותו: "
על פניו אני עם הצד שחושב שהעיסקה הזאת מוגזמת, ולדעתי היה עדיף לשחרר אותו במבצע צבעי גם אם הסוף היה כמו נחשון וקסמן" אני לחלוטין לא מסכים איתך, אני בטוח שצה"ל והממשלה בדקו את האפשרות למבצע צבאי לשחרורו, וידעו שהסיכוי להוציא אותו בחיים מרצועת עזה הוא קטן, ותוך כדי זה גם לסכן חיילים נוספים שלנו. ראה כמה זמן לקח לאמריקאים, שלהם יש את הצבא הכי חזק בעולם, למצוא ולחסל את בן-לאדן ( כמעט 10 שנים אחרי אסון התאומים! ), ותבין לבד שזה לגמרי לא פשוט. אבשלום2011-10-21 12:24:43