כ פינת הזעם השבועית - ועדת פלסנר. - סקס אדיר

פינת הזעם השבועית - ועדת פלסנר.

1
למי שלא יודע, הועדה הוקמה כדי למצוא חלופה לחוק טל שלא עמד במבחן ואפשר בפירוש להגיד שהוא נכשל.
סנוניות של שינוי לא נחשבות כיוון שמבחינה מספרית היא לא הצביעה על איזושהי מגמה משמעותית.
חשוב לציין שהועדה חרטה על דגלה את נושא השוויון בנטל.

במהלך הועדה היו מחלוקות רבות...
ישראל ביתנו והבית היהודי פרשו כיוון שפתאום החליטו (בהחלטה הכי לא שוויונית שיש) להפלות לטובה את ערבי-ישראל.
ואחריהם הלך יותר מאוחר עו"ד וינרוט, נציג החרדים.
ואז, אז התחילו הדיבורים שהועדה הפכה ללא רלוונטית כיוון שהיא כבר לא מייצגת ומיוצגת. (שהיא טענה מוצדקת)
ביבי החליט לפרק את הועדה (החיפזון מהשטן) והגיע גל מחאה נגדו גם ברחוב וגם בתוך הקואליציה. (בעיקר מקדימה)
ביבי לבסוף החליט לקבל את גרעין מסקנותיה של הועדה ולכלול לתוכה גם את ערבי-ישראל וחילונים.
השבוע הליכוד אימץ את עקרונות ועדת פלסנר.
עכשיו הויכוחים עברו על איך ומה יהיה בחוק שיכונה 'חוק הגיוס' שאמור להיות מוצג בשבוע הבא.

כל מבקרי שאול מופז אוכלים עכשיו את הכובע המטאפורי שלהם.
שאול מופז עמד על רגליו האחוריות כדי שביבי יקבל את מסקנות הועדה שכולם כבר הספידו.
האיש עמד במילה שלו שאמר שהוא יכנס לממשלה כדי לקדם את השוויון בנטל וכך עשה.
מה לא עשו לו, השפילו והקניטו את האיש הזה שנכנס לממשלה ימנית אך מעז יצא לו מתוק.
זה מראה עד כמה חשובה היתה ההחלטה שלו להכנס לממשלה למרות ש'יועצי התקשורת' (בדרך כלל עצות אחיתופל) אמרו שלא יצליח לשנות מאום ושכדאי לו ללכת ישר לאופוזיציה שכולם יודעים עד כמה ההשפעה שם "חזקה".

20,000 איש שיצאו להפגין בעד אימוץ מסקנות ועדת פלסנר, קיבלו את מבוקשם.
שיאה של דמוקרטיה.
לא הפגנה אלימה אלא נחושה, נחושה להראות לביבי כמה חשוב לעם ההחלטה הזאת.
החרדים כבר מבינים שהדרישה מהם לשאת בנטל היא כבר לא גחמותיהם של פוליטיקאים כאלה ואחרים אלא של העם.

התחזיות לגבי שני האוכלוסיות.

האוכלוסייה החרדית.

התחזיות מנבאות גידול באוכלוסית ישראל כך שב- 2025 תהיה אוכלוסיה 9.4 מיליון וב- 2050 תגדל ל-11.4 מיליון.
שיעור הריבוי הטבעי של האוכלוסיה היהודית בישראל הוא 1.5%.
כיום חיים בישראל כ-7.8 מליון תושבים שכוללים בתוכם כחצי מיליון חרדים.
בגילים 24-20 החרדים מהווים 13% ובקרב התינוקות הם מגיעים לכדי 30%.
התחזיות מדברות על הכפלת האוכלוסיה בשנת 2030, כלומר 1 מיליון חרדים.
שיעור הגידול הגבוה באוכלוסייה החרדית מדאיג.
הוא מדאיג כיוון שמערכת חינוך החרדית לא מלמדת מקצועות ליבה ובכך לא מספקת כישורים לשוק העבודה.
שיעור נמוך של גברים בגיל עבודה - מה שמביא להכנסה שוטפת נמוכה למשפחות - מה שמגביר את העוני. (שגם ככה גבוה)
ראוי גם לציין שלפי דוח בנק ישראל לשנת 2011:
יש סימנים לעלייה מהירה בשיעור התעסוקה של גברים חרדים, בפרט בענפי המגזר העסקי.
זה גדל מכ-39 אחוזים בשנים 2009-2008 לכ-45 אחוזים בשנת 2011.
עם זאת, שיעור התעסוקה של גברים חרדים עדיין נמוך בכ-15 נקודות אחוז מיעדי התעסוקה שקבעה הממשלה לשנת 2020.
יש שינוי אך הוא מדשדש...

אוכלוסיית ערביי-ישראל.

בשנת 2010 מנו ערביי-ישראל (ללא הדרוזים) כ-1.4 מיליון.
קצב הריבוי הטבעי של אוכלוסייה זאת הוא מן הגבוהים בעולם - 3.1%. (בקרב האוכלוסיה המוסלמית)
מעבר לריבוי הטבעי ישנה גם הגירה ערבית גדולה.
ישנם לפחות 300,000 פלסטינים שהיגרו לישראל בדרכים שונות.
אוכלוסית המוסלמים מונה 1.3 מיליון שהתחזית ל-2030 היא ל-2.03 מיליון.
הנתונים מביאים למספר לילדים גדול ולמספר מפרנסים קטן.
מה גם שמעמד האישה נחות והיא נשארת מחוץ למעגל העבודה.
בבית ערבי ממוצע יש 5 נפשות, לעומת הבית היהודי הממוצע עם 3 נפשות. (לרבות החרדים)
הדברים מגבירים את העוני, מקשים על הקנית השכלה נאותה, פוגעים בכושר התעסוקתי ועוד..
בעבר נלחמנו עם הריבוי הטבעי הגבוה של הערבים באמצעות עלייה אך כיום היא איטית.

עקב חדירת המודרניזציה שיעור הילודה בקרב ערביי ישראל יורד אך יקח זמן עד שנחוש בזה, התופעה נקראת "מומנטום דמוגרפי".
כלומר כיום יותר מ-45% מהאוכלוסיה הערבית הם ילדים ונוער שהם פוטנציאל פיריוני.
גם אם בהנחה שכל זוג יביא לא יותר משני ילדים, ידרשו 20 שנה לפחות כדי לראות ירידה משמעותית במספר הילדים.

על הריבוי הטבעי בקרב הבדואים אין בכלל על מה לדבר כיוון שהוא הכי גבוה בעולם!
שם אין תשתיות מים, חשמל, בריאות, חינוך...
שם יש בעיקר פשע והפקרות שחוגגים שם יום ולילה, לילה ויום.

עמדותי בנוגע לגיוס חרדים.

אני חושב שאסור בתכלית האיסור לגייס אותם באופן חד צדדי.
צריך להגיע איתם לעמק השווה.
מראה של מ"צ ברחובות ירושלים ובבני ברק היא משאלת ליבם של שונאיהם הגזענים בתקשורת וחלק מהציבור.
הם לא רוצים באמת לראות אותם משתלבים בצבא אלא נמקים בכלא הצבאי.
צריכים עם זאת להיות תקיפים איתם בנושא הכלכלי.
לא תשרתו בצבא/שירות לאומי, אין קצבאות!
אני לא חושב שצה"ל באמת ערוך לגייס את כולם במכה (זאת מנת חלקם של פנטזיונרים) לכן חשוב שזה יהיה הדרגתי.
לעומת זאת, אני לא רואה בעיה עכשווית שהם יעשו שירות הלאומי.
השירות יכול להיות קהילתי ככה שהם למעשה עוזרים לאוכלוסייתם. (גם לא יהיו חששות לעירובים כאלה ואחרים)
אם אנשים היו יודעים איזה עילויים ומוחות יש שמה, לא היינו מעיזים לוותר להם על השירות הצבאי כ"כ הרבה שנים.
לראיה, הנח"ל החרדי נחשב לגדוד איכותי ואחד הטובים בצה"ל.
בהזדמנות זו יותר מראוי גם לדון איתם על הכנסת מקצועות ליבה לתוך הישיבות כיוון ששם קבור הכלב.

אגיד לכם את האמת, לא אוהב לשמוע את האמירות כאילו יש איזושהי התנגשות וסתירה בין לימודי קודש לחול היות ואני למדתי בישיבה דתית-לאומית ולימודי התחלקו בצורה שווה והוגנת, מהבוקר על הצהריים למדתי לימודי קודש ומהצהריים עד הערב מקצועות חול.
אמר פעם הרמב"ם: "כל אדם האומר שיעסוק אך ורק בתורה, לא יעבוד ויתפרנס מצדקה – הריהו בבחינת אחד שחילל את השם,
ביזה את התורה, כיבה מאור הדת, גרם רעה לעצמו ונטל חייו מהעולם הבא, כי אסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה."
'הנשר הגדול' יודע על מה הוא מדבר.
הרמב"ם תמיד שילב בחייו גם את לימודי הקודש וגם את לימודי החול.
למד פילוסופיה, מתמטיקה ורפואה בנוסף (ולא במקום) התורה.
מספרים שעבד כרופא בחצרות המלוכה במצרים, כולם העריצו אותו. (הערצה שחבקה עולמות)
הוא היה עובד 24 שעות ביממה.
שהיה מרגיש עייפות ותשישות, היה שוכב על המיטה ומטפל בחולה תוך כדי שכיבה.
עד כדי כך היה מסור לעבודתו.

עמדותי בנוגע לגיוס ערביי-ישראל.

אותם צריך לחייב לעשות שירות אזרחי ואילו גיוס צבאי יתאפשר רק למי שירצה.
גם פה הדרישה היא זהה, לא תתרום, לא תקבל קצבאות!
וגם פה השירות האזרחי יכול להיות קהילתי.

שתי האוכלוסיות הללו סובלות מגזענות כיוון שאף אחד לא באמת מכיר אותם.
כל עיתונאי בשקל שברדיוס חייו לא יצא מ-'מדינת תל אביב' חושב שהוא יודע מזה חרדי ומזה ערבי-ישראלי.
זאת ההזדמנות של שתי האוכלוסיות האלה (האחת מתבדלת יותר ואחת פחות) לפגוש ולהתחכך עם העם ולשבור אחת ולתמיד
את הסטיגמות והסטריאוטיפים שהודבקו להם שלא בצדק.
הגזענים כלפיכם ישארו גזענים, יש לקוות שלפחות בנושא הזה הם יעזבו אותם.

ההצטרפותם לשירות המדינה של ערבי-ישראל וחרדים (בפוטנציאל טומן בחובו כח אדם רב) יכולים לחסוך למדינה אלפי עובדים זרים.
בבתי חולים, במעונות חוסים, במכבי אש, במשטרה.... לא חסר!
עוד אני חושב שצריך לתגמל כספית (תקראו לזה תמריצים) גם את החרדים וגם את הערבים שמשרתים ולאלה שעוד ישרתו.

עמדותי בנוגע לסרבנים החילונים.

כן כן, גם אותם צריכים לתפוס באוזניים.
הם כבר פיתחו פילוסופיות למה הם לא רוצים/יכולים לשרת בצבא.
מכתבים ועצומות שרצים כבר בבתי-ספר למה לא לשרת.
ברור מאוד מאיזה כיוון (צד) נושבת הרוח הזאת...
נקווה שאותם הסנקציות באמת ירתיעו אותם.

שמעתי הצעה מעניינת שאומרת שהגיל לקבלת אזרחות יידחה ל-20.
רק מי שישלים את חובתו ושירותו למדינה, יקבל אזרחות.
יצירתי משהו...

לסיום,
האמת, אותי לא מעניין ה-'זיגזוגים', ה-'סיבובים', 'סלטות' (שהן כולן מטבעות לשון של אנשי תקשורת רדודים) שעושים מופז ונתניהו,
כל עוד הם מקבלים בסוף את ההחלטה הנכונה, אז אני בעד.
מה החלופה, אני שואל? קיבעון מחשבתי?
יש לביבי אפשרות לעשות מהלך היסטורי ולתקן עוול שקיים כבר 64 שנה.
קשה לי מאוד לראות איך הוא מפספס מהלך כזה...

ברור שזה לא יוריד את השנאה האוטומטית כלפיו כיוון שיש אנשים שגם אם יראו סוס מכונף, ישר ימהרו להפוך אותו לחמור ערבי.

נ.ב.

אני מרגיש כאילו אני הולך על גחלים, עוד מוקדם לדעת מה יהיה (זה יכול גם להתפוצץ) לכן אמשיך לעדכן פה על כל מידע חדש שיצוץ.
מה שבטוח, עד 1 באוגוסט (יום פקיעתו של 'חוק טל') יהיה מעניין...

רק בריאות, מומי.
"ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא שלגאונות יש גבולות." אלברט איינשטיין

2
מומי , הערה קטנה ברשותך , כי חשבתי שסוף-סוף אוכל לקרא מנשר שלם שלך ללא הערה:

במסגרת דין וחשבון שלך לגבי אוכלוסיות משתמטים שונות, אל נא תשכח לציין גם את אליו הקרובים לבית. כן, גם בקרב אוכלוסיות דתיות לאומניות יש משתמטים. עשבים שוטים מקרב נוער הגבעות המשתמטים על רקע אידאולוגי מוכרים לך?

או בקיצור, טוב נעשה אם נאפשר את אופציית השירות הקהילתי לכל ולא רק לאוכלוסיות מיוחדות.

דבר נוסף, אזרחות ישראלית מוקנת לפי חוק לכל מי שנולד בישראל ו/או שהוריו אזרחים גם כן. כלומר, יש בסיס אוכלוסייה מסוים שאזרחות ישראלית היא זכותם מהיום בו נולדו ( לא גיל 20, או כל גיל אחר) ולא יעלה על הדעת לשנות זאת או להתנות זאת בשירות צבאי. חשוב גם על אותם הזכאים לאזרחות ישראלים מכורך חוק השבות שירצו לממש אותה בגילאים מאוחרים יותר שבהם שירות צבאי כבר לא יהיה רלוונטי, האם צריך למנוע מהם אזרחות עקב מגבלת גיל כמו זאת שאתה מציע?

צריך לתגמל כלכלית את אילו שכן משרתים, ושם בדיוק להתמקד: תגמול, לא ענישה.

רימינג מעשי2012-07-13 07:52:00

3
איי איי איי שלומי, שלומי.
נדמה לי שככל שקוראים עוד ועוד ממנשריך, רואים שעיבוד קליל לשיר יתאים לך מאוד:

שחור ולבן, שחור ולבן, זה הצבע (הדגל), שלי...

כל כך מקובע ועם זאת כל כך חסר בטחון. כל הזמן זקוק לחיזוקים.
gunner2012-07-13 10:36:57
I fart in your general direction

4
[QUOTE=רימינג מעשי]

מומי , הערה קטנה ברשותך , כי חשבתי שסוף-סוף אוכל לקרא מנשר שלם שלך ללא הערה:

במסגרת דין וחשבון שלך לגבי אוכלוסיות משתמטים שונות, אל נא תשכח לציין גם את אליו הקרובים לבית. כן, גם בקרב אוכלוסיות דתיות לאומניות יש משתמטים. עשבים שוטים מקרב נוער הגבעות המשתמטים על רקע אידאולוגי מוכרים לך?

או בקיצור, טוב נעשה אם נאפשר את אופציית השירות הקהילתי לכל ולא רק לאוכלוסיות מיוחדות.

דבר נוסף, אזרחות ישראלית מוקנת לפי חוק לכל מי שנולד בישראל ו/או שהוריו אזרחים גם כן. כלומר, יש בסיס אוכלוסייה מסוים שאזרחות ישראלית היא זכותם מהיום בו נולדו ( לא גיל 20, או כל גיל אחר) ולא יעלה על הדעת לשנות זאת או להתנות זאת בשירות צבאי. חשוב גם על אותם הזכאים לאזרחות ישראלים מכורך חוק השבות שירצו לממש אותה בגילאים מאוחרים יותר שבהם שירות צבאי כבר לא יהיה רלוונטי, האם צריך למנוע מהם אזרחות עקב מגבלת גיל כמו זאת שאתה מציע?

צריך לתגמל כלכלית את אילו שכן משרתים, ושם בדיוק להתמקד: תגמול, לא ענישה.

[/QUOTE]
ועוד דבר, ראה את דבריך שלך בצהוב להלן: , איך אתה בכלל מנסה להפוך את "בן-אונינו" לסוס רד-בול? מדבריך שלך ברור שהוא מונע מלחצים. עזוב אותך מאידאולוגיה, האם ראש ממשלה ראוי צריך להיות מנווט PEOPLE METER ?
ברור שזה לא יוריד את השנאה האוטומטית כלפיו כיוון שיש אנשים שגם אם יראו סוס מכונף, ישר ימהרו להפוך אותו לחמור ערבי.
ראיה א. שאול מופז עמד על רגליו האחוריות כדי שביבי יקבל את מסקנות הועדה שכולם כבר הספידו.
ראיה ב. 20,000 איש שיצאו להפגין בעד אימוץ מסקנות ועדת פלסנר, קיבלו את מבוקשם.

רימינג מעשי2012-07-13 08:26:22

5
בזמנו כששרון ושאר עורקי הליכוד, בהן ציפורה שפיצר או ציפי לבני או תרצו ומופז מיודענו נדדו אחרי השלטון למפלגה הוירטואלית קדימה התק' היללה את המהלך החכם והגאוני של שרון ושאר העורקים. עכשיו כשהוא חזר לביתו הטבעי, התק' קיבלה סנוקרת משתי סיבות:

1)היא לא ידעה על המהלך, מה שפגע באגו הענק של בעלי עיתונים/כלי תק' אחרים שחושבים שהם הסגן של אלוהים.

2)החבר הימני הטוב משכבר הימים ביבי, הושאר בשלטון בבטחה ככל הנראה עד שמפלגת הדיקטטור לפיד תגיע לבחירות, ותקבל 5מנדטים.

במקרה הזה, כששניים לא רבים השלישי אוכל אותה.

לנושא הגיוס, אכן צריך להימצא פתרון מוסכם לגיוס החרדים. אין נוסחת הוקוס פוקוס, זאת שאלה שתיפתר על השולחן הירוק.

לגבי גיוס ערבים, חס וחלילה. לעולם לא. אם יגייסו אותם זה יהיה התחלת הסוף של צה"ל כצבא ההגנה לישראל.

כן אפשר לחייב אותם בשירות לאומי, בעמותות לנפגעי טרור למשל, עמותות למען נפגעי עבירות פליליות, וכו'. ודי לחכימא ברמיזה.

הון ואון יחד לשלטון

6
[QUOTE=דון קיחוט]בזמנו כששרון ושאר עורקי הליכוד, בהן ציפורה שפיצר או ציפי לבני או תרצו ומופז מיודענו נדדו אחרי השלטון למפלגה הוירטואלית קדימה התק' היללה את המהלך החכם והגאוני של שרון ושאר העורקים. עכשיו כשהוא חזר לביתו הטבעי, התק' קיבלה סנוקרת משתי סיבות:

1)היא לא ידעה על המהלך, מה שפגע באגו הענק של בעלי עיתונים/כלי תק' אחרים שחושבים שהם הסגן של אלוהים.

2)החבר הימני הטוב משכבר הימים ביבי, הושאר בשלטון בבטחה ככל הנראה עד שמפלגת הדיקטטור לפיד תגיע לבחירות, ותקבל 5מנדטים.

במקרה הזה, כששניים לא רבים השלישי אוכל אותה.

לנושא הגיוס, אכן צריך להימצא פתרון מוסכם לגיוס החרדים. אין נוסחת הוקוס פוקוס, זאת שאלה שתיפתר על השולחן הירוק.

לגבי גיוס ערבים, חס וחלילה. לעולם לא. אם יגייסו אותם זה יהיה התחלת הסוף של צה"ל כצבא ההגנה לישראל.

כן אפשר לחייב אותם בשירות לאומי, בעמותות לנפגעי טרור למשל, עמותות למען נפגעי עבירות פליליות, וכו'. ודי לחכימא ברמיזה.

[/QUOTE]
חבל מאוד שגם אתה מתעסק בנקמה במקום בתועלות. אין חכימא ברמיזות שלך לגבי גיוס ערבים.
1) עם בתי אבות יש לך בעיה
2) בתי חולים
3) הוראה ( מסלול מקביל למורה / חייל) בקהילות שלהם.
4) דמוי פר"ח.
בקצור , יש מספיק אפשרויות לפרוייקטים קהילתיים שגם אדם שאינו יכול/מעוניין לשרת בצבא יכול להשתתף בהם.

8
רימינג מעשי,

"חבל מאוד שגם אתה מתעסק בנקמה במקום בתועלות. אין חכימא ברמיזות שלך לגבי גיוס ערבים. "

שירות לאומי בעמותה למען נפגעי טרור/ נפגעי עבירות היא נקמנות? וכי למה ומדוע?

בשירות לאומי הם צריכים לשרת את כל הקהילה, ולא רק את המגזר הספציפי שלהם, כדוגמת ההוראה שנתת.

שתי הדוגמאות שנתתי הם זהות לאלו שנתת, כדברייך "יש מספיק אפשרויות לפרוייקטים קהילתיים שגם אדם שאינו יכול/מעוניין לשרת בצבא יכול להשתתף בהם." מה הבעיה איתם? יש כמובן גם את זק"א, למרות שמבחינה הלכתית אני בספק אם הם יוכלו להשתתף בפעילות שלהם, מד"א, אגודות כושר קרבי למיניהן.

גאנר, דווקא מקשקשן כמוך שבטח דוגל בנאורות וקבלת השונה ושוויון לכולם ושאר הססמאות אני מצפה למענה אינטלקטואלי ולא להסתפק בדברי ההבל הרגילים שלך.

העתק דל או לא, בכל מקום אתה דואג להשמיע דעתך בנושאים שונים שאינם קשורים לדיווחים וזיונים, במיוחד כאשר אני מופיע שם או הפוסטים של מומי 25.
הון ואון יחד לשלטון

9
[QUOTE=פטישחשמלי]http://fun.mivzakon.co.il/images/38251/L/3987.png

רימינג

האם התכוונת לפרינאה הזו?
[/QUOTE]
פטיש - איך זה קשור לועדת פלסנר?
זה לא היה בשרשור אחר לגמרי? מבולבל
כפי שזה נראה שני דברים לעולם לא ישתנו: ביבי תמיד יהיה ראש ממשלה ושרון תמיד תשאר בת 20.

10
[QUOTE=דון קיחוט]

גאנר, דווקא מקשקשן כמוך שבטח דוגל בנאורות וקבלת השונה ושוויון לכולם ושאר הססמאות אני מצפה למענה אינטלקטואלי ולא להסתפק בדברי ההבל הרגילים שלך.

העתק דל או לא, בכל מקום אתה דואג להשמיע דעתך בנושאים שונים שאינם קשורים לדיווחים וזיונים, במיוחד כאשר אני מופיע שם או הפוסטים של מומי 25.
[/QUOTE]

מצטער לאכזבך מר "לוחם בטחנות רוח".

אילו היית מגרה את החלק התחתון של האינטלקט שלי, הייתי טורח לענות לך.

אבל זה לא כוחות ואין לי חשק לבזבז את זמני על תגרנות שוק במסווה של אידיאולוגיה.

קבלת השונה - נכון. לכל עם יש את האספסוף שלו (אלה שנוהמים באיצטדיונים כלפי שחקנים שחורי עור ומצהירים שעל גופתם ישחק שחקן ערבי בקבוצתם), אבל לא תמיד צריך לגלות כלפיו (האספסוף), סובלנות. לעיתים הנבוט מספק הסברים טוב יותר מכל מילה.

אישית, קצתי בויכוחים הסלוניים על איזה צד של המפה צודק או לא.

בעיקר כאשר אנשים כמוך אומרים שמזמן אין במפה הפוליטית שלנו RIGHT או LEFT, אלא רק RIGHT או WRONG...

I fart in your general direction
שלח תגובה

חזור אל “פורום קשקשת סקס מרוב דיבורים אפשר להתעשר אבל אין למי להיתקשר”