תשובתי לקישקשתא...
"הדרת נשים" עוסקת ברובה במעמד האישה.
תקן אותי אם אני טועה אבל גם המגזר החילוני חוטא לא פעם (ובטח לא פעמיים) ביחס שלו לנשים.
זאת איננה רק מנת חלקם של החרדים.
ברור שיש קשר בין החרדים ל"הדרת נשים"
אבל תנסה לראות את התמונה הגדולה.
מדובר פה על מעמד האישה שגם ב"מגזר החילוני" הגדול והנאור
שלך נוהג להפלות. (בישראל לשמחתנו התופעה יחסית קטנה לשאר העולם) מומי אתה רציני? יש בכלל בסיס להשוואה? אישה יכולה להיות רב? תלמיד חכם ( אולי רק בסיפור על ינטל של בשביס זינגר) ? בחברה החילונית , הרבה יותר תפקידים פתוחים כלפי נשים.
לגבי הבעיות הקיומיות...
שמע (קרא), שאתה אומר שואל אותי אם החרדים הם בעיה קיומית תצטרך להפריד איזה מהם.
יש חילונים שאני רואה בהם בעיה קיומית לא פחות. (ראה האח הגדול, מעושרות וכ'ו) קיומי, אתה מחוייב לראות את הזבל הזה? היכן בדיוק החוזה הכתוב המציין זאת ? והכי חשוב, לא יצא לך להפעיל את כפתור הMUTE או להחליף ערוצים בשלט שלך?
חרדים תמיד היו ואף ממשלה עדיין לא נפלה בגללם. (תקן אותי אם אני טועה...) אתה טועה, עיין בנבחי הארכיון לגבי התרגיל המסריח.
חוץ מזה החרדים כן עוברים תהליך וכן יותר פתוחים מאשר הם בעבר
אבל זה תהליך...
זה לא יקרה מחר ולא מחרתיים
יקחו עוד שנים, שנים רבות עד אשר התהליך יניב פירות.
גם למדינה יש חלק בזה שהתהליך הוא ארוך.
צריך לשאול האם המדינה באמת מוכנה לקלוט אותם מבלי לפגוע באמונתם?
לפי הצה"ל, התשובה ברורה. (לפחות לי... עוד לא) מומי, התגמשות אינה יכולה להיות חד צדדית. בינתיים , השירות בצה"ל אינו נחשב להיט בחברה החרדית. מבחינתם , אנחנו פשוט סוג של פריץ רחמן, גם שומר על בטחונם, גם בגדול מנוע מלגייס אותם, וגם משלם להם מסים במקום לדרוש מהם מיסי פרוטקשן כנהוג מדורי דורות.
לגבי "מדינת תל אביב", חשוב לי להדגיש שאחנו לא הראשונים
ולא האחרונים שמתמודדים עם הבעיה הקיומית הזאת.
כן, הקיומית. (אין מה לעשות)
ריכוז האוכלוסייה בערים הגדולות זאת בעיה גלובלית רחבה ופיזור אוכלוסיה הוא דבר קיומי והישרדותי.
כדי להבין למה זה קיומי צריך להתעמק יותר בדמוגרפיה. מדינת תל אביב מאפשרת לרוצים בכך את החירות להתקיים לפי הבנתם. מדינת ירושלים מעט פחות.