קצת רקע על הפרשה...
בשנת 2008 מסרה ענת קם (חיילת משוחררת וכתבת באתר וואלה) מסמכים שחלקם מוגדרים כסודיים ביותר לידי העיתונאי
אורי בלאו, שעבד בעיתון "הארץ" (תזכורת מרימינג: "עיתון לאנשים חושבים"), שהשתמש בהם בטורים שלו כדי לבקר את
הצבא.
הצבא עלה על ההדלפה ואורי בלאו נחקר ע"י השב"כ.
בסוף שנת 2009 נמלט אורי בלאו ללונדון בחסות עיתון "הארץ" (תזכורת מרימינג 2: "עיתון לאנשים חושבים")
ולא שב.
ענת קם נעצרה בשנת 2009 בחשד להעברת המסמכים וב-2010 הוגש נגדה כתב אישום בגין ריגול חמור,
אחרי עסקת טיעון (תמוהה ביותר כיוון שהיה ים של ראיות נגדה) נידונה קם ל-4 וחצי שנים בפועל ושנה וחצי על תנאי.
אורי בלאו שב לארץ באוקטובר 2010 והשיב לצבא את אשר גנב.
לאחרונה החליט היועמ"ש, יהודה וינשטיין, להעמידו לדין.
מה שמחזיר אותי לכל הסיפור הזה זה ההודעה שיצאה מטעם פרשנים צבאיים של כלי התקשורת,
בטיבול של הפגנות כמה עיתונאים, שחלק מהעיתונאים שלנו מתחילים להרגיש את הקרקע זזה להם בין הרגליים. (או שזה סתם
שלטון החוק)
אפילו קראתי את הטור של שי גולדן (ממעריב) - 'ויתרנו על הדמוקרטיה' (איזה דרמטיות!) ולא הפסקתי לגחך...
יש אנשים (והמבין יבין!) שאוהבים לאיים עלינו במילה "דמוקרטיה" אך הם משתמשים בה לעתים קרובות בהקשרים לא נכונים
(כמובן יש את אלה שלוקים בכלל מלהבין מהי דמוקרטיה) ולמעשה עושים זילות למילה ומקהים את קוציה, היום כבר אף אחד לא
מתרגש.
צמד המילים "פגיעה בדמוקרטיה" הפכה מזמן לזונה מילולית שסרסוריה מבקשים להלך עלינו אימים.
אני מתקשה להבין את ההתגייסות הזאת לצד העיתונאי אורי בלאו.
אולי הם מסתירים מאיתנו, ובעיקר מצה"ל, עוד גניבות מסמכים רגישים ומסווגים נוספים שבוצעו ע"י עיתונאים שמסכנות אזרחים
וחיילים כאחד???
האם זה לא מעורר בכם תהיות? (אולי הם מכשירים את הקרקע לעוד גניבות צה"ליות? אולי...)
ועל מי הם המגינים, על אורי בלאו?
במקום התנערות ממנו וממעשיו אנחנו מקבלים מהם בדיוק ההיפך!
אם זה לא מסר אז אני לא יודע מה כן...
לאורי בלאו אין זו הפעם הראשונה שהוא מעורב בפרשה מעין זאת.
ב-2002 חיילת הדליפה מסמכים מסווגים שהגיעו למקומון ירושלמי ותנחשו מי היה שם הכתב הצבאי?
לא, לא חובי
סטאר אלא אורי בלאו. (הייתם קרובים אבל)

לי בכלל לא ברור למה צריך את אישורו המיוחד של יועמ"ש כדי להעמיד לדין את אורי בלאו כי כידוע לכם,
אכיפה סלקטיבית היא דווקא מסממניה של מדינות דיקטטוריות. (אם כבר הזכרנו פגיעה בדמוקרטיה)
זה אותו יועמ"ש שאמר את הדברים הבאים על בלאו:
"בלאו החזיק, ביודעין ובאופן בלתי-מבוקר, מאות ואלפי מסמכים מבצעיים, לרבות כאלה המסווגים "סודיים" ו"סודיים ביותר",
שנגנבו מפיקוד המרכז בצה"ל בידי החיילת ענת קם, והפר את חובתו - ומאוחר יותר גם את התחייבותו בפני רשויות המדינה -
לחדול מלהחזיק בהם"
צריך לזכור שהיועמ"ש לא רצה בהתחלה להעמיד לדין את אורי בלאו והבטיח לו חסינות מלאה בתנאי שיחזיר את כל המסמכים.
אורי בלאו הוא זה שהפר הסכם ובחר להעביר לשב"כ רק 50 מתוך 1,750 מסמכים שהיו ברשותו.
בלאו נתן לשב"כ לחשוב ש-50 המסמכים שמסר להם הם כל המסמכים שנמצאים ברשותו.
הוא גם הוסיף חטא על פשע שבחר לשכפל את ה-50 המסמכים שהעביר לשב"כ. (דבר שאסור היה לו לעשות)
יש לי רק שאלה אליו, מה הוא תכנן לעשות בדיוק עם עוד 1,750 מסמכים ברשותו? (במידה ושב"כ לא היה מגלה עוד מסמכים)
לפרסם אותם הרי הוא כבר לא היה יכול כיוון שהצנזורה לא היה מאפשרת פרסום והשב"כ היה עולה על זה.
אולי למכור אותם למרבה במחיר? אולי...
אולי הוא רק רוצה את אור הזרקורים...

הדבר הברור הוא שמרגע ששיקר וברח מהארץ בחסות עיתונו (מה שהוביל את המשטרה להוציא צו מעצר נגדו) הוא הפסיק
להיות עיתונאי.
המסמכים שהחזיק אורי בלאו היו בחלקם ברמת הסיווג הגבוהה ביותר.
מסמכים שחלקם קשורים בהערכויות של צה"ל מול חמאס ברצועה ומתארת פריסת כוחות בשטח.
אם הדבר היה מגיע לגורם עויין היה מסכן חיילים ואזרחים רבים. (לי ממש לא בא שידעו איפה הפלוגה שלי יושבת, פשוט לא בא
לי להיות ברווז במטווח)
יובל דיסקין, ראש השב"כ דאז, אמר בזמנו:
"זה חלום של כל מדינת אויב לשים יד על מסמכים מהסוג הזה. אנחנו היינו שמחים למסמכים כאלה של האויב."
"מדובר בסכנה לפגיעה ממשית בחיי חיילים ואזרחים במדינת ישראל. לא צריך להיות מומחה לביטחון מידע כדי להבין זאת."
"בראייתנו, זו פרשייה חמורה מאוד מבחינת הנזק הביטחוני הפוטנציאלי שלה. הפרשה עוד לא הסתיימה. אנחנו מחפשים את
המסמכים ומחכים שיוחזרו למדינה כדי שלא ייגרם נזק. כל משימתנו להגיע לכך בדרכי נועם לא צלחו."
עיתונאים צריכים להבין שהם אינם מעל החוק וצריך להיות גם להם קווים אדומים שאסור להם לעבור. [גם אם הם עובדים בעיתון
"הארץ" (תזכורת מרימינג 3: "עיתון לאנשים חושבים")]
היות ורימינג אוהב מאוד לקרוא מצעים, החלטתי לאתגר כולכם.
על כמה סעיפים עבר לדעתכם אורי בלאו בתקנון מועצת העיתונות עליה הוא חתום?
בין הפותרים יוגרלו דובונים שממש לא איכפת להם...
קשה לי להבין איך ענת קם הגיעה לזה... (מאורי בלאו אני פחות מופתע)
הניסיון של התקשורת לצייר את ענת קם כ-"ילדה טיפשה שלא הבינה את השלכות מעשיה" מתנגש עם המציאות.
מחיטוט בעברה מתגלה שענת קם רחוקה מלהיות טיפשה.
היא בוגרת תיכון אליטיסטי ומשתייכת לארגון "מנסה", ארגון שמאגד בעלי משכל גבוהה.
היא אפילו השתתפה בגיבוש בקורס טיס ולא עברה. (את אנחת הרווחה שלכם שמעתי עד פה)
אחרי הצבא החלה ללמוד באוניברסיטת תל אביב (היסטוריה ופילוסופיה) ובמקביל עבדה באתר וואלה.
קשה לקבוע אם עשתה זאת על דעת עצמה (על רקע אידיאולוגי) או שעברה שטיפת מוח מסיבית או
שפשוט הפירצה קראה לגנב, הכל יכול להיות.
אני רק מקווה שהעונש (הצולע משהו כיוון שהעונש המקסימאלי על עבירה מסוג זו שביצעה היא 15 שנה, היא קיבלה פחות
מחצי) באמת ירתיע ויהיה למען יראו וייראו.
תגידו, יש מצב שאם אגנוב מסמכים מצה"ל עיתון "הארץ" (תזכורת מרימינג 4: "עיתון לאנשים חושבים")
גם יממן לי שהות בחו"ל?
אני לא מסתפק בערים מתועשות כמו לונדון, בא לי על דרום אמריקה...
איך אפשר לסיים בלי הדאחקות השיגרתיות של ח"כ זהבה גלאון, יו"ר מרצ. (צריך לעשות לה פינה קבועה פה)
למי ששואל היא כבר תלתה פוסטרים של אורי בלאו בחדרה. (קורט קוביין מתהפך בקברו)
שוב היא אומרת דברים שתלושים מהמציאות ומנותקים מהעובדות ושוב
עוד ועוד פיקסלים מיותרים ממלאים את צג מחשבי בלי סיבה טובה הנראית לעין...
מנסה להשיג כרטיסי טיסה על חשבון עיתון "הארץ"??? (תזכורת מרימינג 5: "עיתון לאנשים חושבים")
תעמדי בתור גברת! אחח ישראלים...
יכול להתפרש מדבריי כאילו אני נגד הדלפות.
אני בעצמי נהנה מהדלפות עיתונאיות כאלה ואחרות.
הדלפות תמיד היו ותמיד יהיו (זה כלי יעיל להלחם בשחיתות לדוגמא) אלא שפשוט לא זה המקרה.
פה מדובר בגניבת מסמכים (שכוללת בריחה מיד החוק) שמסכנים את חייהם של לוחמים ושל אזרחים.
ההתנהגות וההתנהלות של מחזיק המסמכים האלו ועיתונו רק מעידה עד כמה סכנה הייתה גדולה.
הפעם זה נגמר בטוב, אבל רק הפעם...
נ.ב.
רימינג, אני מאוד מקווה שאתה משלם דמי מנוי לעיתון "הארץ" (תזכורת מרימינג 6: "עיתון לאנשים חושבים") ולא גונב אותו מהשכנים, בסופו של דבר מישהו יצטרך לממן לי את החופשה.
תהיו בריאים ותחסכו במים.. מומי