כבר חשבתי להמשיך הלאה, אבל תגובתה של עדן הוסיפה עוד שמן רותח למדורה. קודם כל היא (בחכמה מצידה) הסיטה מהר את "האש" ממנה כך שפתחה בשאלת דיון על נימוסי פגישה של שני הצדדים.
אז, למקרה שלא שמת לב, עיקר הבעייה בדיווח הייתה השורה הבאה:
"צלצלתי ממספר גלוי, אמרתי את שמי, וביקשתי בפירוש להודיע לי אם מבחינתה יש שינוי בלו"ז, וכמבן שאני אעדכן במידת השינוי".
יותר מזה? מה כל כך קשה להודות? בטח לא חשבת שבאתי מהפורום, וגם לא ציינתי את זה מראש. אז אמרת יאללה הלך אחד, מקסימום הנה ישר הגיע עוד מישהו. חוצפה ממדרגה ראשונה.
מישהו אמר שמארחת לא חייבת כלום לאף אחד. ועדיף ואפילו רצוי, כשהיא לא במצב רוח לאירוחלא חשה בטובלא מסתדר פשוט עדיף
שתגיד למבקר הפוטנציאלי שהיא לא "בדודא לאירוח"לחילופין תסגור ת'פון, ותמנע ממקרה בעייתי לשני הצדדים.
הרי אם היית מודיעה לי מראש שהפגישה תתאחר אז חצי שעה זה לא סוף העולם, ולהעביר זמן עד לפגישה זו לא בעיה שאין למצוא לה פיתרון. אבל אני מבקר עם עקרונות מה לעשות??? כמו שאני מקפיד עם מארחות תמיד להגיע בזמן ונקי ואסתטי ולהשתדל להתקשר ממס' גלוי, אני בהחלט מצפה ליחס תואם. אופי הפגישההוא הצורך הבסיסי ביותר של בן אדם, וצריך להתנהג בהתאם, כבני אדם.
בהמשך לניסיון הסחת הדעת שלך מהנ"ל, כישראלי ש"בעמי אני חי", הרי מטבע הדברים אני מניח שביום יש עשרות שיחות לפחות, מתוכם נניח 10 קובעים לאותו יום, ו6 מגיעים בפועל. זה חלק מסיכוני המקצוע, לטוב ולרע. בגלל שנכווית עם 10 מאחרים לפניי, זה לא אומר שאני צריך לסבול בגלל זה. נאה דורשת, נאה מקיימת.
אה ועוד משהו:" .בקשר למצלמות אתה ממש מצחיק אתה אמור לדעת שאף פעם לא נותנים כתובת מדויקת אז אולי יש מצלמה אבל לא בבניין שלי." חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח הצחקת אותי. ממה שידוע לי, ואני אומר בוודאות על בנות שביקרתי ודיווחתי, אחוז נותנות הכתובת המדויקת מתוך אלה שביקרתי, הן 99.99%. (איב ושרון למשל, השכנות מהפורום של המארחות)כלומר, את בחברת הרבה אפסים באחוזים. 0.01.
והנה טיפ חינם עליי: להבא אל תפני לכתובת לא מדויקת עם מצלמה בכניסה לבניין, לתשומת ליבך.
דון קיחוט