הבעיה היא שהיעילות שלהן מוגבלית יחסית, קודם כל בגלל שהשוק מוצף לקוחות פוטנציאליים שלא כולם חשופים לפרסומות השליליות. הסיבה הנוספת היא שההחלטות בסוג זה של שוק אינן החלטות רציונאליות. מבחינה כספית אין לי שום הצדקה לשלם 250 שקל למציצה בפיפשואו במועדון חשפנות, מבחינה מציאותית בהחלט שלימתי ונהניתי. למה? לא יודע, ככה. אני משער שהרבה עשו החלטות כאלה בחיים.
אני בהחלט יכול להצביע על מקומות שהם בבעיה בגלל פרסום שלילי. הדוגמא הפשוטה ביותר, העיסויים ברחובות. ספא קפונגן בד"כ מלא, הספא השני באיזור התעשיה בד"כ ריק. למה? כי הוא הידרדר והדבר פורסם מספר פעמים בפורום ובשוק היותר מצומצם שקיים באיזור זה מכריע. זה לא אומר שלא ניתן למצוא שם מדי פעם מישהי מדהימה, ולכן אני מדי כמה חודשים בודק, אבל זה נדיר והן בד"כ עוברות מהר מאוד למקום השני. את אחת היזיזות שלי פגשתי שם וזה בדיוק התהליך שקרה לה.
עד כאן נגעתי יותר בצדדים הארגוניים/ניהוליים שמשפיעים על העסק.
מבחינת שירות, בגלל הסוג המסויים של השירות שאנחנו צורכים יש קושי לאפיין פסרום שלילי. זה נוגע למראה (כמה פעמים היה פה וויכוח על איך מישהי נראית?), זה נוגע לשירות וזה נוגע לכימיה עם הבחורה. דווקא בפן הזה לדעתי הפורום יתקשה לייצר פרסום שלילי.