שלום חברים.
שקלתי לכתוב את הפוסט הזה בנושא שמדבר על סגירת הפורום שבאה עלינו לרעה אבל החלטתי שמגיע לזה נושא נפרד.
אנחנו עסוקים כאן בבכיינות, ועצבים וקללות לחבורת הנבלות הצדקניות והצבועות ואני חושב שמעבר לרעיונות שעלו כאן כדאי וצריך שנתחיל לבצע בפועל ויפה שעה אחת קודם. אני לא מדבר על מאבקים ופייסבוקים ולכתוב לח"כים. כולנו מבינים, ויסלחו לי האקטיביסטים, שזה לא ריאלי ולא קשור וגם לא צריך להכנס לסוגיית החברה הישראלית החשוכה ושמאל וימין ודתיים וליברליות או למגמות בעולם, כי מנכ"לים ופוליטיקאים בכל המדינות 'הנאורות' נאלצו להתפטר כשגילו לגביהם פרשות סקס וזנות, אז זה ממש לא קשור. בן אדם מזיין מהצד ועל אחת כמה וכמה בתשלום זה לא משהו להתפאר בו. לא סתם אמרו חז"ל שאם תוקפו יצרו ילבש שחורים וירחיק לעיר אחרת וכו וכו. זה קיים ואין מה להתגאות בזה.
אחרי ההקדמה אפרט את הסיבה שלשמה התכנסתי.
היו כאן כמה חברים ודיברו על כל מני טכנולוגיות לעקיפת הסנקציות. לי זה די ברור שזה ימיט גזר דין מוות על הפורום ולכן צריך להיערך. אני לא מכיר את האפליקציה אבל ממה שקראתי קצת נראה שטלגרם בגלל האופציה הדיסקרטית וללא הזדהות שלה זו חלופה אפשרית. אני רוצה שנתחיל כאן עכשיו קבוצה שתסנן בקפדנות חברים מדווחים ותורמים ותהיה פלטפורמה חלופית רחבה לפורום. הדיון הזה מטרתו להתניע את הרעיון ולחשוב ביחד על כללים ודרכים ליישומו. הרעיונות עליהם חשבתי: מנהלי הקבוצה יכניסו אליה מספר רחב ככל הניתן של חברים. תנאי הכניסה יהיו קשיחים ויבטיחו שרק חברי פורום תורמים יהיו בה. עם פחות מכמה עשרות דיווחים לא אמורים להיות בקבוצה. גם אני לא מהכוכבים כאן אבל לזכותי אציין שרוב ההודעות שלי הן דיווחים וכמעט שאי אפשר למצוא אצלי הודעות בנוסח "אחי אפשר את המספר שלה?". הסינון הראשוני גם אמור להרחיק כל מני שתולים ושרמוטות אחרות שבאים להתעסק במה שלא להם. מכיוון שבניגוד לפורום הזה שאולי קשור לאתר, לא אמור להיות לקבוצה תמריץ עסקי אלא רק חברתי, אפשר להעיף מי שלא מדווח, נניח 10 דיווחים בשנה, או מי שמדווח בניגוד לכללים.
בניגוד לסינון הקפדני לפי קריטריון של תרומה, לא יהיה כמעט סינון ראשוני על ענייני אופי וכימיה. גם לי כמו כל אחד כאן יש משתמשים שאני ממש לא סובל, שההודעות שלהם מרתיחות אותי, הסגנון שלהם גס או עילג או לחילופין מתחסד מדי. בכל מקרה, כדי שתהיה קבוצה מספיק גדולה ולא שכל ארבעה יפתחו קבוצה משל עצמם, היא תקבל בברכה למשל גם את קישקשתא, גם את חח"ע וגם את החפוז. כל אחד מהם יכול להיות בלתי נסבל בעיניו של מישהו אבל ככל שהם תורמים הם רצויים בקבוצה.
כקונטרה לגישה המקלה הזו צריך יהיה לקבוע חוקים נוקשים לענין הודעות בקבוצה. והנה כמה הצעות:
1. טלפון מבצעי בלבד - אף אחד לא שם כאן מספר שגלוי ברשת או בספר הטלפונים.
2. הודעות ודיווחים יהיו א. באופן מתומצת מאוד. ב. בפורמט קבוע - לכתיבה יוצרת אפשר לפתוח אתרי סיפורים אירוטיים ככל שידוע לי הם לא כפופים לחוק. ג. ההודעות לא יהיו סרסרות או עידוד לזנות. אשמח לשמוע בפרטי מהמשפטנים ביננו מה כדאי לעשות כדי שהקבוצה הזאת לא תחשב על ידי מישהו כעבירה פלילית (ואם למישהו היה ספק אין לי שום כוונה לבצע או להיות שותף לעבירות פליליות - תרשמו את זה בפרוטוקול יא מנייאק). גם חוקי הקבוצה יהיו כאלו שלא יאפשרו לתקוף את חבריה או מנהליה כפורעי חוק.
זהו. אשמח לקרוא כאן ובפרטי תגובות ורעיונות.
איכשהו אני משער שבהחלט יתכן שאני לא הראשון ושקמו להן כבר כמה קבוצות כאלו. אז אם כן, אודה למי שיכול (וחושב שאני ראוי לכבוד הזה) לצרף אותי או לשלוח לי הודעה בנושא.
ויאללה לכתוב כאן בבקשה התייחסויות ענייניות וקונקרטיות בלבד. בלי זיבולי שכל, מריבות אישיות ופוליטיקה מיותרת. ענייני.