לא נכנס לעיניינים שבינו לבינה !!!
סתם היה נשמע לי דיבור שלא במקום....
כ
לא נכנס לעיניינים שבינו לבינה !!!
סתם היה נשמע לי דיבור שלא במקום....
בטח שאני מכירה את חוק האדם הסביר- פילוסופיה מחרמנת אותי.....
ההוגה דעות שאני הכי אוהבת זה סרטר, ברוך שפינוזה, עמנואל קאנט, קירקגור...מתנגדת לניטשה ....
אני יכולה להישבע לך ששלושה גברים ( בגילי הצעיר) כבר הציעו לי נישואים....
וכל אחד מהם בטוח שאני בת השכן התמימה.... חחחחחח
בואי אספר לך משל קטן אנגלינה
פעם היה גבר בן 30 עשיר יפה חכם ממשפחה טובה שגר בתל אביב,תמיד היה מסתובב עם בחורות יםות,חבריו ומשפחתו התחילו לשאול אותו בקשר לחתונה למה הוא לא מוצא בחורה טובה ומתחתן הבחור הגיע למסקנה שכמה שהוא חיפש בארץ בחורה טובה הוא לא מצא כי פשוט אין,הבחור החליט שהוא ימצא את אהבת חייו בחול.
הוא טס לאוסטרליה לחפש אהבה,הוא הכיר בחורה אוסטרלית מהממת עם הרבה כסף אבל ממשפחה לא טובה הבחורה כמובן אהבה אותו מאוד..
אחרי 3 חודשים הוא נפרד ממנה בגלל הסיבה שהיא ממשפחה לא טובה.
החליט לטוס לאנגליה ולמצוא בחורה.
באנגליה הוא הכיר בחורה טובה ממשפחה טובה עם הרבה כסף אבל המראה שלה לא היה משהו ליפול ממנו,הבחורה הייתה מאוהבת בו. יצאו השניים במשך 3 חודשים ואז החליט להפרד ממנה בגלל המראה כמובן.
ישב וחשב איפה ימצא את אהבותו והחליט לטוס לארהב,שם אין מצב שאין בחורה בשבילו.
בארהב הכיר בחורה מהממת ממשפחה טובה עם הרבה כסף אבל הוא לא הכי אהב את האופי שלה,כמבון שהוא כבש את הבחורה והיא התאהבה בו.
3חודשים יצאו והחליט כרגיל להפרד ממנה כי היא לא מושלמת בשבילו ולא מה שהוא חיפש.
הבן אדם פסופו של דבר החליט לחזור לתל אביב.
בתל אביב הוא הכיר בחורה מדליקה נראת מעולה ממשפחה טובה ועשירה ,בדיוק מה שהוא מחפש.
הם יצאו 3 חודשים הבחור היה מאושר ומאוהב ואז היא נפרדה ממנו!
המוסר אשכל בשבילך אנגלינה היקרה מכל הסיפור הזה הוא שאת יכולה להמשיך ולשחק באנשים ולהסתיר את ההעבר שלך,בסופו של דבר את תתאהבי במישהו ואי אפשר לברוח מהעבר, א אני רק מאחל לך שלא יהיה לך את אותו הסוף של הבחור בסיפור כי גלגל מסתובב...
מאוד קשה להתחתן עם נערת ליוי במיוחד בארץ שלנו שכל אחד מכיר את השני, והכי פאדיחה זה כשאתה עם הבחורה שלך שהייתה בעבר נערת ליוי בים או במסעדה ואתה קולט את המבטים של האנשים שמסתכלים עליה ואומר לעצמך, כל אלה זיינו את אשתי??
מאוד קשה לעשות את הניתוק הזה של העבר ולהמשיך הלאה...
יש משפט שאומר בלי עבר אין עתיד...
אבל מצד שני לכל דבר אפשר לסלוח ולכל עבר, לא משנה כמה הוא היה מגעיל וזנותי אפשר להתפשר, השאלה היא עד כמה האהבה חזקה בין ביני הזוג וכמה הם רוצים אחד את השני...
אומרי שהאהבה מנצחת הכל!!!
היתכן?
לגבי אהבה שמנצחת הכול? המממ זה אינדבדואלי לכול אדם ואני יסביר
אדם שאינטלגנציה הרגשית שלו מאאוד גבוהה ייכןן ומאאוד אפילושייקח את אותה בחורה מסויימת ולא משנה מהו העבר שלה כי אדם כזה פועל לפי הרגש ולא לפי הראש
אדם שאינטלגנציה הרגשית שלו אני לא יאמר נחותה אלא נמוכה בהרבה מאותו אדם שאנטלגנציה הרגשית שלו גבוהה האדם הזה עדיין יאהב אך יפעל לפי או לפחות בחלקו
מה שאנימנסה לומר הוא ש....שאהבה היא חזקה דיוברמות שאי אפשר בכלל אפשר לוותר על הכול ומנסיון שליבקטע הזה
אהבה מנצחת הכול בהחלט כן אבל בהאהבה כזו רק הרגש פועל ולא הראש ויש מקרים בחיים שזה לא בריא לו לגבר ולא לאישה
אנג'י אנג'י מה יהיה אתך
את מתחילה לפתח קישורים דמגוגיים כמו אנטוניוס ביוליוס קיסר של שיקספיר .
אין לי פשוט זמן לענות לך בהרחבה . אני לפני יציאה לבילוי משותף לארוחת ערב עם ידיד שלי שיש לו שתי אהבות פילוסופיה ונשים . הבעיה שלו שכמוני הוא גם אוהב שתיה . כך אם אחזור בשעה ובמצב סביר אענה בהרחבה .
אבל מכיוון שיש לי אופי חלש ואני לא עומד בגירוי אתן לך תשובה קצרה . ותחשבי לפני שתעני .
הבנת הנקרא זה משהו אינדיבידואלי. אולי פרשתי את הכתוב לא כמו שרצית אבל תאמיני לי אני הבנתי מה עומד מאוחרי המילים ואת יודעת שאני צודק.
לא יכולה להיות תיבת פאנדורה במערכת יחסים אמיתית . אין מערכת יחסים הבנויה על שקר. את יודעת מתי תמצאי את הגבר האמיתי כאשר תספרי לו את כל האמת כולל העבר והוא יקבל אותך כמו שאת יואהב אותך ללא הסתיגות וברגע של כעס לו יזרוק לך את עברך. זוהי אהבה זוהי מערכת יחסים שתתן כתף בכל עת ובכל מצב .
שאחזור אסביר לך מה המשל ומה הנמשל . את הפרשנות המילולית של תיבת פאנדורה אין צורך שאסביר אפשר לקבל זאת בגוגול
עכשיו לפילוסופיה . פילוסופיה זוהי תורת ההגיון ולא תורת הרגש. פילוסופיה נותנת גירוי אינטלאקטואלי ולא חרמונת . רוב הפילוספים היו אנטי סקס ונגד נשים ניטשה " בלכתך אל האישה קח את השוט " . יש מן הצדק ספרי על פילסוף ידוע ממין הנקבה .
עכשיו סארטר וניטשה . את כהרגלך לא יורדת לסוף דעתו של סארטר . תלמדי את התקופה שבה סארטר כתב את משנתו ואז תביני את המשמעות האמיתית של " חוק האדם הסביר"
ניטשה גדול הפחלוסופים של דורנו שרק מעטים פרשו נכונה את משנתו . הוא יצר את משנתו מתוך סבל ועינוי נפש ורק אז ההגיון מתחדד . אדם שבע לא חושב נכון .
יש לי בטח הרבה שגיאות כתיב וסגנון מכיוון שאני כותב בלחץ של זמן .
אז עמך הסליחה
קופי אני נאלץ שלא להסכים איתך אבל זוהי רק דעתי
יש אמת והגיון בדברייך שתורת הפילוספיה היא תורת ההגיון ולא החרמנות אך מיבחנתי שבחורהמדברת איתי בצורה אלגנטית ואינלגינטית זה דבר שאני חייב לומ רר מאווד מדליק אותי במובן המיני כי רואיםשיש משהו מאחורי היופי וזה נותן לך עוד טריגר מסוים
יותר מכך בחורה שהיא בורה אפילו בצורה הכי בסיסית לא רק שלא בא לי עליה מבחינה מינית אלא היא ממש כבר לא מעניינת אותי מבחינה אינטלקטואלית
אז יש אמת בדבריך לגבי הפליסופיה אך ( לפחות מיבחנתי) שבחורה מדברת איתי בוופן כזה זה מדליק אותי מבחינה מינית
כמטבע לשון(ניב) המושג "תיבת פנדורה" , וכוונתו היא חשיפת דברים לא
נעימים, צרות, בעיות מורכבות וכדומה, שעדיף לשתוק ולהתעלם מהם
ולא לפתוח את "התיבה".
חזור אל “פורום חצי צ'אט הזוי - לכל השובבים/שובבות שרוצים פלטפורמה לקשקש”