[QUOTE=אפרודיזאק]
ראשית גם אני מצטרף ותומך בזכותו של חד הקרן להביע כל טיעון שייבחר כולל זה הדתי, הגם שהדיון נושא אופי פלספני וחצי כבד משהו הוא נעשה באופן נעים, ידידותי ומעניין - ולמי שאין הדיון נושא חן בעיניו הרי שאינו חייב לקחת בו חלק..... (וזה למרות שהדברים שנאמרו שוללים את עמדתי).
לעניינינו,
אם לחזור לנושא של "מוסר כפונקציה גיאוגרפית" הרי שלקחת מקרה קיצון בכדי שיעידו על הכלל זה לא רציני, החריג מעצם היותו חריג לא יכול לנסח את הכלל.
קחו לדוגמא את רחוב החלונות האדומים באמסטרדם שמישהו העלה אותו כדוגמא, הרי שמראש הוא לא נפתח ממקום מוסרי אלא מסיבות אחרות ואם לגבי הצלחתו שואלים הרי שהרובע עכשיו בתהליכי סגירה סופיים או שהוא סגור כבר רובו או שהוא סגור כבר כולו, אחת הסיבות לסגירה (אם כי לא העיקרית שהיתה פשע) היא חוסר המסריות שבעצם קיומו......
לגבי הטיעון הדתי אני לא זוכר את כל המאמר שקראתי בנושא אבל אם לנסח בצורה חופשית את רוח הדברים הרי שגם בכתובים אלו אין הכשיר מוסרי לזנות אלא יותר משהו כמו "אם אין ברירה ואתה חייב לעשות, כגבר יהודי, לפחות עשה זאת כך..." המקור התנכ"י הוא אכן בראשית ל"ח פרק שכאמור עוסק ב.....ירידה המוסרית שחלה בעם.....
מעבר לכך שכל מי שהולך כאן לנערות עובדות היה/שואף להיות עם אנג'לינה/שרון/נופר/לירז/טלי ועוד שהן לא ממש נוכריות וגם לא ממש דרות רחוק מהעין.....(טוב נו חוץ מטלי
).
לגבי המצב החוקי אני מקבל את התיקון של ידידינו אחים שלו אכן הזנות אינה אסורה חוקית ! רק ההמשך של רוח החוק היא כי מה שאינו חוקי הוא "השידול לזנות" משמע מי שמציע אתנן תמורת מין = אנחנו !
מה שבמקום להחליש את טעניתי מחזק אותו עשרות מונים....
אציין שאין לי ועולם לא היתה לי לקבוע מוסר לאנשים אך אני כן מצביע על חוסר מוסריות אוניברסלי ! ברור ! ומוחלט ! שלרבים נוח לעקמו לצרכיהם
[/QUOTE]
אפרודזיאק, חייב לחלוק עליך שוב , בראשית לח מספר על יהודה אשר זיין מהצד ונתפס בקלקלתו ולכן היה צריך לשאת בתוצאות. זו לא דוגמה לירידה מוסרית בעם אלה הוכחה לכך שמוסריות של העם תמיד היתה ירודה. סיפורים דומים חזרו על עצמם דור אחר דור . המסקנה היא שממסדים דתיים יוצרים חוקים בידעה מראש שלא ניתן לקיימם, במיוחד כשמדובר ביצר. אשמה היא צורה נהדרת דרכה יכולים אותם ממסדים בין אם נוצרים, יהודים , או מוסלמים לשלוט בעדר הצאן של המאמינים . קארל מארקס ידע משהו כשאמר כי הדת היא אופיום להמונים. ואפילו אם באופן תיאורטי ניתן יהיה להעלים את הזנות מהאדמה בין רגע, האם בכך תפטר הבעיה המוסרית ? אולי , אך נראה לי שכחברה נצטרך להתמודד עם בעיות מוסריות קשות יותר כמו עליה במקרי אונס , או לחמוד את אשת רעיך ( עבירה על אחת מעשרת הדיברות להזכירך). בסיכומו של דבר, יצר אינו דבר שאפשר פשוט להעלים. לכן נראה לי יותר הגיוני ונכון לתת לגיטימציה לזנות מאשר להכחיד אותה.
רימינג מעשי2009-7-18 22:6:24