כ עזרה לטירון [שאלות רפואיות] - סקס אדיר

עזרה לטירון [שאלות רפואיות]

1

שלום לכל הותיקים ולכל הפחות ותיקים

לפני שאתחיל שאלות בדבר תכנון הטיול שלי לגן העדן[תאילנד? קמבודיה? לאוס?..]

אני צריך לשאול מס' שאלות,בסיסיות.אז הנה:

1.כיצד ניתן לבדוק במהירות,האם האשה שאיתי אינה נשאית HIV?כמה זמן לוקחת הבדיקה?כמה הבדיקה עולה?

2.האם ישנן בדיקות לאיתור מחלות מין נוספות[הרפס ושאר "מתנות"]?

3.האם הפטיטיס עוברת ביחסי מין?

4.האם במין אוראלי,יש הבדל בנוגע לחשש להידבקות בHIV בין המצב שאני יורד לה לבין המצב שהיא שואבת לי?

5.מאלו "מתנות" נוספות עלי להיזהר,ועליהן לא שאלתי?

סליחה על ההפצצה ותודה לכל העונים

אלכס

2
אני עונה להגדרה של ותיקים פחות
אני מניח שאתה מתכוון לאשה שתטייל אתך ולא למישהי תאלנדית שתמצא שם
בכל מקרה, אחרי שיטוט היסטרי למדי באתרים ופורומים הצלחתי לברור קצת מקורות מידע אמינים. אדגיש שלמרות שיש לי קצת רקע רלוונטי, אני לא רופא וזהו מידע שבררתי מתוך ים האינטרנט ומשיחה עם רופא.

1.כיצד ניתן לבדוק במהירות,האם האשה שאיתי אינה נשאית HIV?כמה זמן לוקחת הבדיקה?כמה הבדיקה עולה?

בארץ עורכים בעיקר בדיקות ELIZA (בדיקת הHIV "הרגילה" ו COMBO. את הבדיקות אפשר לעשות במספר רב של מעבדות ומרפאות, ציבוריות ופרטיות (ראה קישורים בהמשך). ELIZA רלוונטית לנוכחות HIV כ 10 שבועות בערך לפני הבדיקה (כלומר, אם הבדיקה שלילית משמע שלפני כ 10 שבועות לא היה לך +HIV) בדיקה זו נחשבת לאמינה מאוד. בדיקת קומבו רלוונטית למצב שהיה שבועיים עד שלושה לפני הבדיקה (ואני לא יודע עד כמה היא
רלוונטית אחרי חלון זמן זה) היא מעט פחות אמינה (יעילות סטטיסטית של 95%
במקום 99% בערך) ויקרה יותר.

במרפאות הציבוריות בדיקות ELIZA נערכות חינם. קומבו אפשר לעשות באופן פרטי (200-350 ש"ח) או בחלק מהמרפאות הציבוריות (בתל השומר למשל, 90 ש"ח).

זמן עד שמקבלים תשובה - שונה במרפאות שונות (ולא תלוי בסוג הבדיקה). החל מתשובה ביום הבדיקה (בד"כ רק פרטי) ועד שלושה שבועות. בחלק מהציבוריות אפשר לקבל תשובה אחרי יומיים. בציבוריות חייבים להגיע על מנת לקבל תשובה.

2.האם ישנן בדיקות לאיתור מחלות מין נוספות[הרפס ושאר "מתנות"]?

הרפס, צהבת B ו C, כלמידיה, זיבה just to name a few. אפשר להבדק בקופת חולים, בחלק מהמרפאות הציבוריות (גם בחינם) ובאופן פרטי - יקר, אם כי לעיתים מדובר בשיטות בדיקה מתקדמות (גנטיות) שלא מקבלים במרפאות הציבוריות. כשחיפשתי הציעו לי מגוון בדיקות בטווח מחירים שנע בין 500 ל 1800 ש"ח. (500-700 לכל בדיקת PCR, הציעו אחת או שתיים (תלוי אם כולל או לא כולל בדיקה ל HPV ובמספר החולירות הספציפי שהם בודקים) ו 200-350 לכל אחת מבדיקות HIV הפטיטיס B ו C) חשוב למצוא רופא שיעזור לך לשמוך על פרופורציה

3.האם הפטיטיס עוברת ביחסי מין?

כן, בהחלט יש סיכון.

4.האם במין אוראלי,יש הבדל בנוגע לחשש להידבקות בHIV בין המצב שאני יורד לה לבין המצב שהיא שואבת לי?

עד כמה שאני זוכר יש הבדל בסיכון ל HIV והצד המקבל חשוף פחות. בנוסף, עד כמה שזה מפתה, אני ממליץ לך לא לרדת לה בגלל דברים אחרים שאפשר לתפוס כך בקלות רבה יותר (הרפס ו HPV למשל)

5.מאלו "מתנות" נוספות עלי להיזהר,ועליהן לא שאלתי?

לדברי הרופא שבדק אותי אתמול יש עשרות (!) מתנות שאפשר לתפוס. רובן אינן שכיחות ולכך אפילו לא בודקים אותן. השכיחות ביותר הן זיבה, כלמידיה, אוראפלאזמה, מיקופלזמה, טריכומונס, הרפס (HSV2 אבל גם HSV 1, במיוחד ממגע אוראלי) HPV (קונדילומות) . אגב, לא מהכל הקונדום מגן (למשל HPV ובמצבים מסוימים גם הרפס).

כמה קישורים רלוונטיים:

מרפאה (בדיקות וטיפול) למחלות המועברות במגע מיני של משרד הבריאות. בדיקות חינם (יש גם די הרבה מידע באתר והם מציעים "תעודה" שמעידה על מצבך הנקי ממחלות מין על מנת שתוכל להציג לבת זוגך)

דף עם כתובות טלפונים וזמן המתנה לתשובה של מרכזי בדיקות HIV

מרפאה פרטית בתל אביב, דר' גרדשטיין, רופא מומחה בHIV ומחלות זיהומיות. בדיקות מהירות. באתר שלו יש קצת דפי מידע. - http://www.std-clinic.co.il/stdn.html

עוד מרפאה פרטית בתל אביב, דר' וקסלר. עם אפילו עוד יותר מידע באתר. אדיבים וכנראה גם מקצועיים אך קיבלתי קצת תחושה שמנסים לדחוף לי בדיקות - http://www.genicolog.net/

יש גם בבית החולים בני ציון בחיפה (מרפאת STD , דר סרוגו) אבל אני לא מוצא את האתר שלהם כרגע.

בשלוש המרפאות האחרונות (וסביר שבאחרות שלא הזכרתי) עורכים בדיקות גנטיות "מתקדמות" לזיהוי מדוייק ומהיר של מגוון מחלות (HIV כאמור רק שבועיים אחרי המגע המיני) אבל יכול להיות שגם במרכזים הציבוריים משתמשים בשיטות אלו (נקרא PCR), אני לא יודע.

בהצלחה!

kjfun2009-11-12 16:22:24

3

kjfun שלום

הרבה תודה על תגובתך המושקעת.בהחלט עזרת לי.

שאלתי כוונה באמת לגבי מישהי שאני אמצא שם

כך שיש לי עדיין מס' שאלות:

האם ניתן להכנס למרפאות ציבוריות בתאילנד ולבצע בדיקות מין שונות?

כמה עולות בדיקות אלו במרפאות פרטיות?

כמה זמן צריך להמתין לתוצאות ממרפאות ציבוריות?

אני מניח שיש תיירים בפורום שטיילו "קצת" במזרח וביצעו בדיקות אלו

שבת שלום,אלכס

שלח תגובה

חזור אל “פורום סקס רפואי”